Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Wiolka5_7 12:28, 02 mar 2019

Zana napisał(a)

No właśnie tak to jest z tulipanami, przynajmniej mi moich nie będzie żal przy kopaniu.

Raczej będę szła w inne cebulowe,bo wykopywać tulipanów nie mam zamiaru
Aurelllia 12:34, 02 mar 2019

Dlatego ja najbardziej lubię krokusy i szafirki - te się mnożą na potęgę i kwitną co roku
Wiolka5_7 14:05, 02 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Dlatego ja najbardziej lubię krokusy i szafirki - te się mnożą na potęgę i kwitną co roku

Szafirki muszę podzielić a krokusy posadzić jesienią
Gruszka_na_w... 17:32, 02 mar 2019

Zana napisał(a)

Całe lato błagałaś o deszcz, prośby Twe zostały wysłuchane, a że z opóźnieniem, no cóż....

Dzisiaj już nie padało. Nawet termometr dobił do 6 stopni.
Dokończyłam wszelakie ciecia. Mam "łokieć tenisisty" i "ubytki w wiązadłach" kolanowych. To mnie skutecznie powstrzymuje przed jakimikolwiek pomysłami na nowe nasadzenia. Z godnością minęłam dzisiaj stoisko bylinowo- krzaczaste w sklepie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasiolaaa 18:06, 02 mar 2019

wlasnie niewiem co z tymi szafirkami to jakas inna odmiana ze u mojej babci jakies kwiatki mialy drobne a u niektorych widze wieksze takie miesiste
tulucy 19:56, 02 mar 2019

Odpukać, już następna sobota bez deszczu w prognozie. Ciekawe, ile razy się to zmieni... Dziś ogarniałam domowo. Zmęczona jakaś byłam i nic nie zrobiłam na ogrodzie.
eVka 20:39, 02 mar 2019

tulucy napisał(a)
Odpukać, już następna sobota bez deszczu w prognozie. Ciekawe, ile razy się to zmieni... Dziś ogarniałam domowo. Zmęczona jakaś byłam i nic nie zrobiłam na ogrodzie.

Podobnie jak ja, jakoś dzisiaj nie miałam weny ogrodowej, pewnie przez pogodę.
Brzozowadzie... 22:33, 02 mar 2019

A ja widząc prognozy z premedytacją udałam się z wizytą do siostry. Kawę wypiłam, ciasto zjadłam. Dzięki temu z godnością i bez przeklinania pod nosem przebolałam to zimno dzisiejsze i niemożność działań ogrodowych
Gardener27 12:07, 03 mar 2019

Widzę że sezon odpalony, prace w toku, budzimy się powoli po zimie.
Nie uwierzysz, jadę sobie inną drogą niż zazwyczaj do domku z pracy, patrzę przy drodze jakiś zakład kamieniarski a przed nim różne figurki ogrodowe a wśród nich Twoja rzeźba. Nie mam pewności czy to taka sama czy podobna bo zwolnić się nie dało ale jest ich chyba więcej.
Zana 20:47, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Raczej będę szła w inne cebulowe,bo wykopywać tulipanów nie mam zamiaru

Ja raczej też. Ogród mam na odległość i nie mam czasu na takie zabawy. Ponoć niezawodne są tulipany botaniczne, one wcześniej kwitną i są niższe.