Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:50, 03 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Dlatego ja najbardziej lubię krokusy i szafirki - te się mnożą na potęgę i kwitną co roku

Krokusy uwielbiam, ale z uwagi na fakt, że nie mieszkam przy moim ogrodzie mam dosyć małe szanse na ich oglądanie i zachwycanie się. Marzec to zazwyczaj krótkie wypady na działkę celem posprzątania, przycięcia itp. Troszkę posadziłam, ale jakoś nie chcą rosnąć w tym miejscu.
Cebulica chyba też jest fajna i bezproblemowa.
Zana 20:52, 03 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzisiaj już nie padało. Nawet termometr dobił do 6 stopni.
Dokończyłam wszelakie ciecia. Mam "łokieć tenisisty" i "ubytki w wiązadłach" kolanowych. To mnie skutecznie powstrzymuje przed jakimikolwiek pomysłami na nowe nasadzenia. Z godnością minęłam dzisiaj stoisko bylinowo- krzaczaste w sklepie.

Widziałam Twoje działania, łokcia i ubytków nie zazdroszczę, ale wykonanej roboty to i owszem. Ja z godnością przeszłam wczoraj obok pierwiosnków w markecie. Wiedziałam, że w takie zimnisko nie będzie mi się chciało nosa na balkon wyściubić. Poczekam
Monia81 21:07, 03 mar 2019

Zana napisał(a)

Całe lato błagałaś o deszcz, prośby Twe zostały wysłuchane, a że z opóźnieniem, no cóż....
U nas ziiiiimnoooo okrutnie. W ramach zajęć ogrodowych zapoznałam się z ofertą naszej podwarszawskiej szkółki bylinowej. No głowa może człowieka rozboleć. Dobrze, że jest jeszcze czas na ochłonięcie i powstrzymanie się od zakupu chciejstw.
A w ramach zajęć nieogrodowych wybiorę się wreszcie dzisiaj do fryzjera

U mnie też zimno, wiatrzysko takie było, że nosa nie chciało się wyciągać poza drzwi... brrr..., ale te nie ogrodowe zajęcie też fajne... zmiana kolorku, obcięcie, czy też cosik innego???
Zana 21:09, 03 mar 2019

Kasia kompletnie nie znam się na odmianach szafirków. Ja mam takie zwykłe, armeńskie.

Łucja też mam nadzieję na nieco lepszą aurę za tydzień, czas goni, roboty w ogrodzie huk!

Ewa no Ty przynajmniej szkółki obleciałaś

Agata no i bardzo miło spędziłaś czas. Ja z godnością udałam się do fryzjera, dzisiaj farba i mam nowy wiosenny look.

Przemku budzimy się, a i owszem. Kurcze z tą rzeźbą to niezły numer, moja jest bardzo stara, ma ze 30-40 lat. Jedź tamtędy jeszcze raz i cyknij fotkę.
Zana 21:11, 03 mar 2019

Monia wiosenne cięcie. Skoro nie było dane mi ciachnąć hortensji, to ciachnęłam włosy. Farbę kładę sobie sama, dzisiaj dokonałam. Na jakiś czas jest święty spokój, z czego się cieszę, bo ja nie znoszę chodzić do fryzjera.
jolanka 21:33, 03 mar 2019

Anula, jaki kolor looku
Zana 21:36, 03 mar 2019

Jolanko jestem teraz blondi
jolanka 21:40, 03 mar 2019

Ooo, fajnie, a ja teraz mam ciemniejsze Kobieta podobno zmienną jest istotą
Zana 21:51, 03 mar 2019

No widzisz, a ja się postanowiłam z wiekiem rozjaśnić. Całe życie miałam ciemne włosy, ale siwe odrosty w przedziałku mnie pokonały. Teraz jest zdecydowanie lepiej, nie widać aż tak.
inka74 22:08, 03 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
wlasnie niewiem co z tymi szafirkami to jakas inna odmiana ze u mojej babci jakies kwiatki mialy drobne a u niektorych widze wieksze takie miesiste
szafirek ten większy to może być latifolium czyli inaczej szerokolistny. Ma kwiaty ze 2 razy większe od armeńskiego i wcale tak szybko się nie rozmnaża niestety. Armeńskiego po roku mam wrażenie, że jest 2 razy więcej. Tego szerokolistnego raczej mniej. Ale jest piękny. Mam jeszcze takiego pierzastego szafirka Plumosum ale on czterech liter nie urywa.