Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

donia76 16:49, 18 maj 2016

Anula witaj
Rzeźba jest po prostu obłędna ja i cała reszta ogródek śliczny hosty masz bardzo ładne
Pozdrawiam
Zana 18:26, 18 maj 2016

Agcia napisał(a)

Może nie że brzydko ale kwiaty nie mają aż takiej wartości dekoracyjnej niż sam liść. Nie mam tej trawy więc wypowiadam się tylko z tego co przeczytałam. Kwiaty możesz wyciąć a możesz zostawić jeśli będą Ci się podobały
Myślę, że to fajne zestawienie, takie stalowo-subtelne, a w większej plamie nowoczesne.
Ale też piękna ta Disporum flavum.

Dziękuję Ci Agatko za opinię. No cóż, będę robić eksperyment. Disporum też lubię, normalnie jest to taka sobie niepozorna roślinka, ale jak zakwitnie tak subtelnie, to ma w sobie coś
Zana 18:28, 18 maj 2016

polinka napisał(a)

Super!bardzo mi się podoba ten kamień.idealnie pasuje do host.
Ciekawy pomysl

Bardzo mi miło. Tak mi się jakoś wymyśliło, ale odkrywcą takich murków to ja nie jestem. Pomysł na murek zerżnęłam a realizacja pozostawia jeszcze trochę do życzenia. Kiedyś się poprawi
Zana 18:31, 18 maj 2016

Kuba napisał(a)
Pokaż jeszcze tę rabatę z innej perspektywy, ten łupek jest tylko z przedu czy jako wyspa? Kto tę rabatę realizował- dziadek czy Wy?

Ewa, ten łupek tworzy takie trochę półkole. Bardziej jego kształt widać tutaj, z tyłu jest ściana domu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=12

Drugi murek jest pod drugą boczną ścianą domu i one razem się nie łączą.
Zana 18:33, 18 maj 2016

zoja napisał(a)

Zana nawet Szefowa dostrzegła piękno Twojego ogrodu - koniec skromnego amatorstwa Twój talent doceniono

Pozdrawiam!

Zoja, jak zobaczyłam wpis Szefowej, to zaniemówiłam. Jak to się ogrodowiskowo mówi szczękę spod łóżka wyciągałam. Talent, jeżeli już, to chyba bardziej fotograficzny (że taka skromna będę)
Zana 18:33, 18 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Napisz mi jeszcze proszę ile masz posadzonych tych Tiarele, że jest taki efekt? Chodzi mi o to czy z jednego zrobi się duży krzak?

Mirelko tam obok siebie rosną trzy sztuki tych tiarelek.
Zana 18:34, 18 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Zano pięknie wygląda ta rabata hostowa-zwłaszcza obrzeżenie łupkiem-bardzo do Twojego ogrodu pasuje

Kasiu, dziękuję Ci bardzo. A ja czasami tak bardzo bym chciała mieć ogród nowoczesny. Ach te pomieszane sprzeczne natury w jednej osobie we mnie siedzą!
Zana 18:35, 18 maj 2016

donia76 napisał(a)
Anula witaj
Rzeźba jest po prostu obłędna ja i cała reszta ogródek śliczny hosty masz bardzo ładne
Pozdrawiam

Doniu, dziękuję za rewizytę i takie bardzo miłe słowa. Zapraszam
ag_zie 22:03, 18 maj 2016

Hostowa jest piękna! A jak Twoje drzewka? Rosną? Pokaż to się Twoimi nacieszę
jolanka 22:17, 18 maj 2016

Pozdrawiam , bom zmordowana trochę. Deszczu na szczęście dzisiaj nie było> Sporo zrobiliśmy.