Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

April 13:20, 02 maj 2019

Tyrasz? O rany ale wieje. Wpadłam do domu się ogrzać i nie wiem czy znów wyjdę na zewnątrz. Kominek odpaliłam. Masakra jakaś.
inka74 10:08, 04 maj 2019

Anula, Jola - super było was wczoraj zobaczyć. Anula - ogrom pracy zrobiony. Ruderowa bardzo mi się podoba. Za to słoneczna - tu to dopiero będzie się działo. Do zobaczenia jutro - mam nadzieję
BKosimkArt 10:25, 04 maj 2019

I ja dziękuję dziewczyny za możliwość spotkania, choć szybkiego ale bardzo owocnego
Super było Was poznać...
Ściski
Zana 19:09, 04 maj 2019

Wróciłam dzisiaj z mojego długiego weekendu na działce. Pogoda nie rozpieszczała, zimnisko okrutne. Czułam się momentami jak na obozie przetrwania. Ubranie w stylu "na cebulę" czyli T-shirt, dwie bluzy, dość gruby bezrękawnik i można było tyrać.

Sporo udało mi się zrobić, ruderowa można powiedzieć na finiszu, początek tzw. rabaty słonecznej zrobiony, mnóstwo różnych tzw. drobnych rzeczy typu przycięcie trzemielin, podlanie tam gdzie linia jeszcze nie położona, przycięcie chorego jarząba, kanciki tu i ówdzie, wypielenie itp. Ale przede wszystkim posadzone sporo roślin.

A teraz nadrabiam zaległe odpowiedzi.
Zana 19:17, 04 maj 2019

asiak napisał(a)
Czekam na fotki nowych zakupów

Asiu, między innymi klonik, jedyne zdjęcie jakie mu zrobiłam. Jest na tle rudery, docelowo ma ją choć trochę przysłonić. Kuleczki cisowe i magnolia będą za chwilę.

Zana 19:19, 04 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Anulka,. Czytałam, że szpaler chcesz niegubiący liści do wiosny
A popatrz tu, może tu się dowiesz też co nieco

Kasiu, u mnie pomysły na żywopłot zmieniają się z dnia na dzień. Ogród Anitki znam.

EE we czwartek, dzisiaj można je już było w zasadzie ściąć

Zana 19:25, 04 maj 2019

kerii napisał(a)
Powtórzę się za innymi ale Lady w szafirkach jest super !!!

Zakupy też ciekawe a ból z obmyślaniem gdzie i jak posadzić ile centymetrów w prawo a może w lewo znam z autopsji, zresztą chyba każda z nas ma podobne rozterki przy sadzeniu.
Ciekawa jestem tego klonika, ja od tygodnia chodzę koło jednego i zastanawiam się gdzie go posadzić. A w kolejce od tamtego roku czeka katalpa i rodek do przesadzenia ze wsi

Szafirki już niestety zaczynają przekwitać. To przesadzanie to jest coś co mnie straszliwie irytuje, postrzegam to jako trochę stratę czasu. No dlaczego nie udaje się od razu posadzić tak aby było docelowo dobrze? Dzisiaj znowu przesadzałam rośliny posadzone tydzień temu.
Klonik powyżej, ale z pewnością jeszcze będę go focić.

Symboliczne tulipany na przytarasowej różance, całkiem przyzwoicie powtórzyły kwitnienie.

Zana 19:31, 04 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Też tak mam bo muszę wcisnąć parę roślin i tym razem nie mam koncepcji jak to poukładać żeby nie wyglądało beznadziejnie. Stoję i się gapię albo bardziej medytuję .

Stwierdzam, że o ile zamienianie mojego piachu w coś w czym rośliny będą chciały robić to ciężka tyrka fizyczna, o tyle ułożenie kompozycji roślin to cholernie ciężka praca koncepcyjna. Nie wiem co gorsze.

Zana 19:35, 04 maj 2019

Monia81 napisał(a)
Anula czytam, że fajne spotkanko było a Lady powtórzę za innymi, wygląda bosko w tych łanach szafirkowych, parę razy musiałam wrócić do tych zdjęć, klimat nieziemski buźka

Spotkanie było super, jak zawsze za krótkie. Klimat przede wszystkim na zdjęciach.

Szafirkowa dama dla Ciebie

Zana 19:40, 04 maj 2019

Kawa napisał(a)
Ania nie narzekaj bo masz pięknie !
buziaki lady w szafirkach wow!!

Wiesz, wczoraj były u mnie April, Basia z Kosimkowa i Iwonka/Inka. Mogą szczerze napisać jakie mam piękne wykopy. Piękne to są zdjęcia

Zawilce zaczynają