Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

Kamcia 18:44, 08 sie 2017

Bardzo fajne polaczenie tej powojnik z roza. Tez o tym myslam ale na mysleniu sie skonczylo.
kerii 23:52, 08 sie 2017

Dzisiaj uzbrojona w drabinę, maszynę do cięcia i dwa sekatory duży i mały zaczęłam walkę z tujami a raczej zaczęliśmy, bo praca była zespołowa ja cięłam, eM trzymał drabinę a córka patrzyła czy równo tnę Więc zasług nie mogę przypisać tylko sobie

Urobiłam się jak nieboskie stworzenie, tuje to miałam wszędzie a ręce od tej piekielnej maszyny bolą mnie jak diabli i jutro to się pewno nawet w nos nie będę mogła podrapać a obcięliśmy dopiero 1/3.
Na szczęście to ta gorsza część za nami, nie obcinana od kilku lat z resztą powinno być łatwiej bo tuje mniejsze i cięte w tamtym roku wiec jutro czeka mnie ciąg dalszy zabawy. A w perspektywie jeszcze żywopłot za płotem i świerki za rabatą z rododendronami.

Sekatorem oberwało się jeszcze tamaryszkowi i teraz zaczyna mieć takie fajne kuleczki

Chyba wpadłam w jakiś trans cieciowym i aż się boję co z tych moich krzaków zostanie

Fotki przed zapomniałam zrobić ale znalazłam z wiosny

na fotkę po nie miałam siły za to córka zrobiła fotkę w trakcie

kerii 00:10, 09 sie 2017

Magleska napisał(a)
Fajnie Ci ta werbena urosła ,busz wszystko pięknie , a ta róża biała ,pamiętasz nazwę ? Bardzo mi się podoba
W drugim ogrodzie ta rabata kwiatowa też fajna chciałam stworzyć też jakąś rabatę kwiatową ,ale mi nie wychodzi
W związku z tym kwiatki różne poszły do przechowalnika i czekają na pomysł
Hortki pewnie w przyszłym roku dadzą czadu

Hi hi no poszalałam z tą werbeną i chyba jej nawóz do róż służy bo na żadnej innej rabacie tak nie wybujała. Pierwszy raz ją mam i chyba przesadziłam

Róża niestety nie wiem jak się nazywa dawno była kupowana a w tym sezonie kwitnie jak szalona praktycznie cały czas.

Hortki jak się nie poprawią do przyszłego roku to wywędrują na wieś i tam będą sobie musiały same radzić.
Może jak bym tak na nie nie chuchała i dmuchała to by lepiej rosły
kerii 00:33, 09 sie 2017

Kawa napisał(a)
Joluś ale się u ciebie wszystko rozrosło
pikęnie
u mnie limki też byle jakie

To co bym chciała żeby się rozrosło to rośnie tak sobie a to co nie koniecznie musiało się rozrastać to szaleje
kerii 00:35, 09 sie 2017

patrycja napisał(a)
Ale fajnie kolorowo. Dalia ma ładny kolor

Kolorowo jak na jarmarku ) ale ja nie trzymam rygorów kolorów więc mi nie przeszkadza
kerii 00:41, 09 sie 2017

Kamcia napisał(a)
Bardzo fajne polaczenie tej powojnik z roza. Tez o tym myslam ale na mysleniu sie skonczylo.

Ja go wcale nie łączyłam sam się połączył, ma swoją krateczkę ale mu się chyba nie podobała i poszedł na różę, za późno się zorientowałam że taki wędrownik a potem to się bałam że mu jeszcze coś ułamię.
Najważniejsze że kwitnie
AgataP 08:52, 09 sie 2017

kerii napisał(a)

na fotkę po nie miałam siły za to córka zrobiła fotkę w trakcie

niezła jesteś - mnie czeka przycięcie brzóz na trawniku i też chyba przeprowadzę wspólną akcję... resztę drzew zostawiam już specjaliście... dla mnie za wysoko
sylwia_slomc... 11:15, 09 sie 2017

Musze pamiętać by swoje albo ciąć niżej , albo puścić na żywioł , bo szans nie ma żebym na taką drabinę wlazła
kerii 14:39, 09 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Musze pamiętać by swoje albo ciąć niżej , albo puścić na żywioł , bo szans nie ma żebym na taką drabinę wlazła

No musisz sprawę przemyśleć u mnie to jest właśnie efekt żywiołu i trochę zaniedbania. Jak by nie to że one od południowej strony rosną to może by mi tak nie przeszkadzały a tak nie dość że zacieniają pół ogrodu to jeszcze zabierają dużo miejsca. Po podcięciu dołów w tamtym roku nie jest tak klaustrofobicznie i miejsce na nową rabatę
wrobelki 15:16, 09 sie 2017

Niezłe przedsięwzięcie z tym cięciem a ja na kulki narzekałam, że ręce bolą