Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

patrycja 20:16, 09 sie 2017

kerii napisał(a)

na fotkę po nie miałam siły za to córka zrobiła fotkę w trakcie

To jesteś Ty?
Odważna jesteś
Kamcia 20:42, 09 sie 2017

Zana 23:26, 09 sie 2017

Jeeeny Jola aleś poszalała z tym ciachaniem. Nie wiem czy ja bym się odważyła. Czytam, że miśki coś nie teges z kwitnieniem. Może one przy tych tujach trochę za sucho mają? Moje hortki w ubiegłym roku tak właśnie przez suszę nie kwitły, w tym roku już się poprawiły. Ale co do stadium, to z moich trzech limek też jedna jest bardziej rozwinięta niż dwie pozostałe, a rosną w jednakowych warunkach. A poza tym to u Ciebie tradycyjnie bujnie kwiatowo kwitnąco i to jest piękne. Gdzieś coś musiałam przeoczyć (a raczej nie doczytać), bo dopiero teraz zaczyna docierać do mnie, że Ty masz dwa ogrody. To teraz już nie wiem które fotki są z którego.

I cofnęłam się jeszcze z przyjemnością do Twoich zdjęć z hostami i z tymi cudnymi paprociami. Byłam kiedyś i oglądałam, ale w porannym biegu i już nic wtedy nie napisałam. A z paprociami to nic nie rób, super są
kerii 00:14, 10 sie 2017

Zana napisał(a)
Jeeeny Jola aleś poszalała z tym ciachaniem. Nie wiem czy ja bym się odważyła. Czytam, że miśki coś nie teges z kwitnieniem. Może one przy tych tujach trochę za sucho mają? Moje hortki w ubiegłym roku tak właśnie przez suszę nie kwitły, w tym roku już się poprawiły. Ale co do stadium, to z moich trzech limek też jedna jest bardziej rozwinięta niż dwie pozostałe, a rosną w jednakowych warunkach. A poza tym to u Ciebie tradycyjnie bujnie kwiatowo kwitnąco i to jest piękne. Gdzieś coś musiałam przeoczyć (a raczej nie doczytać), bo dopiero teraz zaczyna docierać do mnie, że Ty masz dwa ogrody. To teraz już nie wiem które fotki są z którego.

I cofnęłam się jeszcze z przyjemnością do Twoich zdjęć z hostami i z tymi cudnymi paprociami. Byłam kiedyś i oglądałam, ale w porannym biegu i już nic wtedy nie napisałam. A z paprociami to nic nie rób, super są

No tak wyszło, że mam dwa przeważnie piszę kiedy wiejskie fotki wstawiam. Piwniczka, paprocie i cały ten koktajl kolorowy to ze wsi

A hortki, tuje i oskubana studnia to przydomowy kawałek zieleni

No nie wiem co tym miskom nie biega, bardzo późno wystartowały.Wiosna raczej mokra była to im chyba sucho nie było a teraz codziennie podlewam i nawozu też dostały ( może za dużo? ) a może się za bardzo nad nimi rozczulam

A paprociom nic nie będę robić złego, chciałam je tylko trochę ucywilizować coś dosadzić żeby tak szczotkowato nie wyglądały )

kerii 00:16, 10 sie 2017

patrycja napisał(a)

To jesteś Ty?
Odważna jesteś

Hi hi ja we własnej osobie Odważna nie odważna ciachać trzeba było
kasja83 09:25, 11 sie 2017

Ja bym tak wysoko nie właziła-mam jakiś umiarkowany lęk przestrzenno-wysokościowy
kerii 09:58, 19 sie 2017

Mam totalnego lenia i nic mi się nie chce nawet fotek robić Słodkie nieróbstwo usprawiedliwiam upałami bo jak tu kopać i sadzić jak z nieba żar się leje a na termometrze po 30 stopni.

Choć ostatnio sytuacja zmusiła mnie do działania. Dostałam od córki w prezencie jeżóweczki no i trzeba było je posadzić pomimo gorąca.
Nie wiem jeszcze czy to ich ostateczne ale na razie do wiosny (może się rozrosną i będzie co podzielić ) znalazłam im taką miejscówkę.

Było

A po przekopaniu jest

Te dwa smętne badyle to róża, którą coś objadło ale zbiera się powoli i wypuszcza nowe pędy, profilaktycznie opryskałam ją na robale i może jeszcze zakwitnie.

Zastanawiam się jeszcze nad jakąś trawą z tyłu, która by zasłoniła te schody i obsychające latem liście irysów. I nie wiem jaka by tam trawka się sprawdziła, żeby wielka się nie rozrosła a spełniła zadanie parawanu.
kerii 10:08, 19 sie 2017

Przy okazji i w pniu posadziłam kilka rojników

Marzenaka 10:18, 19 sie 2017

Jola, ja bym nie wyszła tak wysoko na drabinę. Dobrze, że to robota mojego eM. Jeżówki śliczne! A tej trawki tam to nie chcesz miskanta ML?
kerii 10:18, 19 sie 2017

I takie tam jeszcze