Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:55, 18 wrz 2014

AlKa napisał(a)
Ja ostatnio nie maiłam czasu na ogrodowisko i wpadam do Ciebie a tu ponad 100 wpisów i mega motywator zrobiłaś.
Ja od dawna zakochana w Twoim ogrodzie jestem i podziwiam.
Dzieki za porównanie bo dzięki temu humor mi sie poprawił.
Moje chude trawy tez kiedys urosną, a co
urosną szybciej niż myślisz
ana_art 22:56, 18 wrz 2014

andziurex napisał(a)

Ja też planuję zastosować i trochę czytałam o tych humusach. Podobno jest biohumus, humus coś tam i humus active (ten był u Mai ostatnio) i ten jest podobno najlepszy. I czytałam że najlepiej zmieszac go w konewce z wodą i cukrem na 24h i dopiero lać. Cukier jest jakby pożywką dla bakterii w humusie. No ale sama mam zamiar zastosować od wiosny, więc na razie nie wiem czy to tak działa
jak we wszystkim można doktorat zrobić, ale nigdy tak nie robiłam. Zwyczajnie mieszałam z wodą, koneweczka i siup
ana_art 22:57, 18 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Anetko, jeseś wzorem dla wielu z nas.
Mi osobiście pomogłaś pozbyć się złudnego oczekiwania na pomoc męża, na pomoc rodziny. Pomyślałam, że jesli Ty mogłaś mając tyle obowiązków, to dlaczego ja nie moge?

Dziekuje i pozdrawiam
ooo to nie wiem czy się cieszyć czy smucić bo czasami złudzenia są zbawienne
aaasiunia24 10:21, 19 wrz 2014

aniu czy możesz mi podpowiedziec mam przed domem takie dwie wielkie donice i chcialam w nie wsadzic wrzosce ( takie piekne sa teraz w CO ) ale i chcialam miec w nie tulipany na wiosne czy myslisz ze jak je polacze to bedzie dobrze czy wfekt bedzie marny, a i jeszcze jedna sprawa te donice sa troche w cieniu wiec dodatkowa przeszkoda i boje sie ze tulipany jak beda wychodzic to beda sie kierowac w strone slonca i beda krzywe
aaasiunia24 10:25, 19 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Anetko, jeseś wzorem dla wielu z nas.
Mi osobiście pomogłaś pozbyć się złudnego oczekiwania na pomoc męża, na pomoc rodziny. Pomyślałam, że jesli Ty mogłaś mając tyle obowiązków, to dlaczego ja nie moge?

Dziekuje i pozdrawiam

odnosnie pomocy męża to mój mówi po co Ci to posieje trawe i tez bedzie pieknie oto jego zdanie albo po co to to drogie wiec ja musze niestety jechac po pracy do CO przyjechac do domu wypakowac co nakupilam i postawic go przed faktem dokonanym
jednak ostatnim czasem troche sie nawraca z tego blędnego myslenia tak wiec jest dla niego nadzieja
makkasia 12:24, 19 wrz 2014

YYYYYYYYYYYYYY wszystko przeczytałam i obejrzałam a dużo tego było ale lektura pasjonująca i wiele prawd życiowych Foty archiwalne z synkiem niesamowite
Ana każdy, kto zakładał ogród własnymi rękami wie przez co przeszłaś aby osiągnąć dzisiejszy niesamowity efekt czapki z głów
kosolka 12:29, 19 wrz 2014

Ana, proszę o podpowiedź - mam rabatę, którą będę lada dzień obsadzać. Chciałam nawieźć obornika, ale po dyskusjach dowiedziałam sie że nie bardzo teraz, skoro sadze rośliny i mam dac na wiosne pomiędzy nie. Ale czy mogę dac ziemi teraz humus active? Zaraz przed sadzeniem?
gardney 13:15, 19 wrz 2014

kosolko myślę że można bodajże Waldek mi o tym pisał że można, ja znalazłam informację że można jeśli temperatura nie jest niższa niż 10 st.
Margo 17:35, 19 wrz 2014

To moja pierwsza "oficjalna" wizyta u Ciebie, więc na poczatek chciałam się przywitać
Twój ogród podziwiam z doskoku już od kilku miesięcy, ale zawsze przerażała mnie ilość stron do przeczytania a ja lubię tak od początku czytać wątki.
Ale jako że jesień nadchodzi, czasu bedzie więcej, bo wieczory już coraz dłuższe, to zabieram się za lekturę. Na razie przeczytałam ostatnie kilkadziesiąt stron i już wiele cennych informacji uzyskałam . Ogród masz cudny, myślałam że projektowany przez Danusię, ale po ostatnich wspominkach wnioskuję, że sama go tworzyłaś od podstaw. Jestem zachwycona pomysłami,kompozycjami i Twoją pracowitością.
To zabieram się za zaległą lekturę, ale jednoczesnie będę zaglądać na bieżąco.
Pozdrawiam
BusyBee 19:07, 19 wrz 2014

Fajne porównania "starych dziejów" i 2014 wielka motywacja dla tych co zaczynają, albo mają młody ogród... Bardzo się to wszystko rozrosło... Wygląda naprawdę pięknie...

Przy okazji mam pytanie do Ciebie- widzę, że masz bergenie- czy one dają radę w słońcu, czy nie przemarzają i jak mocno się rozrastają- do 20 cm w górę, czy bardziej...brakuje mi czegoś na rabacie, którą pomagałaś planować ostatnio- pomiędzy brzegiem łezki i rozplenicami jest pusty pas o szerokości 25 cm- 30 cm. Myślałam o czymś zimozielonym, żeby nie było tak pusto zanim ruszą rozplenice- może więc bergenie...???