Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Anias 23:15, 17 wrz 2014

No i jestem "prawie" na bieżąco cuda! Panie Cuda!

Mam pytanko Aniu która z hortensji jest najmniej "pokładająca sie" i rozrastająca na szerokość? myśle żeby wcisnac jakąś w jedno miejsce ale nie wiem czy nie bedzie za wąsko zeby posadzić przednimi jeszcze coś w nóżkach

EdytaB 09:07, 18 wrz 2014

ana_art napisał(a)
lub przekompostowany obornik.

ja taki w workach kupowałam w ogrodniczym (suchy)
ana_art 09:18, 18 wrz 2014

EdytaB napisał(a)

ja taki w workach kupowałam w ogrodniczym (suchy)
suchy czyli taki granulat?
GabiK 09:37, 18 wrz 2014

Ana, a kiedy lejesz ten biohumus? Jak już liście spadną, tak późną jesienią? I jak obficie. Ja też lałam zeszłą jesienią i na wiosnę. Na razie nie widzę różnicy.

Jak chcesz kompost, to zawsze możemy Cię odwiedzić z bagażnikiem wypchanym próchnicą.
EdytaB 09:49, 18 wrz 2014

ana_art napisał(a)
suchy czyli taki granulat?

tak, mieszałam na zimę z wierzchnią warstwa ziemi, ale delikatnie żeby roślin nie spalić
AlKa 12:20, 18 wrz 2014

Ja ostatnio nie maiłam czasu na ogrodowisko i wpadam do Ciebie a tu ponad 100 wpisów i mega motywator zrobiłaś.
Ja od dawna zakochana w Twoim ogrodzie jestem i podziwiam.
Dzieki za porównanie bo dzięki temu humor mi sie poprawił.
Moje chude trawy tez kiedys urosną, a co
andziurex 12:54, 18 wrz 2014

GabiK napisał(a)
Ana, a kiedy lejesz ten biohumus? Jak już liście spadną, tak późną jesienią? I jak obficie. Ja też lałam zeszłą jesienią i na wiosnę. Na razie nie widzę różnicy.

Jak chcesz kompost, to zawsze możemy Cię odwiedzić z bagażnikiem wypchanym próchnicą.

Ja też planuję zastosować i trochę czytałam o tych humusach. Podobno jest biohumus, humus coś tam i humus active (ten był u Mai ostatnio) i ten jest podobno najlepszy. I czytałam że najlepiej zmieszac go w konewce z wodą i cukrem na 24h i dopiero lać. Cukier jest jakby pożywką dla bakterii w humusie. No ale sama mam zamiar zastosować od wiosny, więc na razie nie wiem czy to tak działa
katarzynkak 22:48, 18 wrz 2014

Anetko, jeseś wzorem dla wielu z nas.
Mi osobiście pomogłaś pozbyć się złudnego oczekiwania na pomoc męża, na pomoc rodziny. Pomyślałam, że jesli Ty mogłaś mając tyle obowiązków, to dlaczego ja nie moge?

Dziekuje i pozdrawiam
ana_art 22:51, 18 wrz 2014

Anias napisał(a)
No i jestem "prawie" na bieżąco cuda! Panie Cuda!

Mam pytanko Aniu która z hortensji jest najmniej "pokładająca sie" i rozrastająca na szerokość? myśle żeby wcisnac jakąś w jedno miejsce ale nie wiem czy nie bedzie za wąsko zeby posadzić przednimi jeszcze coś w nóżkach

u mnie tylko pinki whinki jest sztywna i wyprostowana a naprawdę jest wysoka.
ana_art 22:52, 18 wrz 2014

GabiK napisał(a)

wiosną i późna jesienią, oczywiście leje na 'oko'

a skąd Wy ten kompost macie???? Oczywiście jak macie ochotę to zapraszam drogę znasz i objazdów teraz już nie ma