Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

wadol 21:04, 19 wrz 2014

Ana śmignęłam samochodem koło Ciebie. Do przodu, do tyłu, dwa razy obejrzałam przedpłocie. Ślicznie masz i droga fajna. Musze przyznać, że w sąsiedztwie fajne ogrody tam powstają, takie trochę ogrodowiskowe nawet. Napewno masz dużo cichych wielbicieli
Pozdrawiam tytanie pracy
ana_art 21:13, 19 wrz 2014

muza napisał(a)
Ana , pytanie nakupilam tulipanów za przykładem tych cudnych widoków u Ciebie i po powrocie z wakacyjnych wojaży , po 25 września zamierzam je wsadzić . Ale plisss pomocy , to jakiej sadzarki
mam użyć . U Danusi juz jest niedostępna ta która zakupilas. I piszą ze mam moczyć cebulki w jakimś środku , czy tak mam zrobić ? Bo w roku ubiegłym posadzilam angueligue i pięknie wyglądały majowa pora wiec w benexie zakupiłam co nieco , zauroczona łanami tulipków u Ciebie. I czeka mnie sadzenie . Anet są dwa ogrody które mam na pulpicie iPada Danusiowy bukszpanowy i Twoj . Danusi to niedościgniony wzór , twoja wygrana walka z Ugorem to i nadzieja dla mnie , ze można pomimo .......... Albo właśnie dlatego. Po wakacjach biorę sie do roboty do wklejanie zdjęć , chociaż piętra ma co zastane po dwutygodniowych wrześniowych wakacjach. Pozdrawiam i dzięki że jesteś na O i że stworzylaś w tak krótkim czasie ogród pełen kolorów, zapierających dech i dający tyle inspiracji . Pozdrawiam serdecznie
ooooch Aniu miło mI Cię witać w swoich progach i nie wiem czy sobie zasłużyłam na taki zachwyt
Cebule mówisz hmmm. Nie wiem czy ja jestem jakimkolwiek auterytetem i mówię że jak ktoś robi tak jak ja to na własne ryzyko ale nigdy nie moczyłam cebulek w zaprawkach, chodź mówią że należy. Raz sadziłam w koszyczkach, a mówią że najlepiej. SAdzarek miałam mnóstwo i nie potrafię polecić tej jednej. Danusiowo sadzarką jeszcze nie sadziłam ale wygląda porządnie. Obiecywałam sobie, ze w tym roku nie kupie tyle cebulek, ale jakoś tak wyszło i się uzbierało dużo. Nawet nie wiem ile... JUtro zacznę sadzić by się wyrobić przed zimą.

Rozumiem, że wybierasz się na urlop, więc miłego odpoczynku nie martw się będzie dobrze! Dasz radę
ana_art 21:16, 19 wrz 2014

MarzenaG napisał(a)
Świetne podsumowanie zaangażowania rodziców, też bylam na zebraniu i jak co roku zostalam w trojce klasowej, bo inny mają mniej czasu podobno. A potem słyszymy o tragediach w szkole, a rodzice nie wiedzą nic o swoich dzieciach jakie mają kłopoty ale i jakie radości. Przykre..... Pozdrawiam, miłego wekendu. Marzena
Marzenko jest dokładnie jak piszesz. Ja stale jestem w trójkach bo mam najwięcej czasu W tym roku u 7 i 10 latka.
LadyR 00:04, 20 wrz 2014

To ja ogrodniczo odnośnie tulipanów, czy holenderskie czy nie to są jakby jednoroczne, bo po kwitnieniu się dzielą i zależnie od warunków przyrastają. Zdarza się, że w drugim roku prawie nie ma kwiatów, a w kolejnych są, bo cebule zdążą przyrosnąć. Tulipany to rośliny, które lubią wykopywanie i rozsadzanie, bo drobnieją, ale można je hodować wiele lat i bez wykopywania. Ja mam ogródek naszpikowany cebulami już z dawnych lat i nic z nimi nie robię, a co wiosnę mam kolorowo.
Iwk4 13:30, 20 wrz 2014

Milego dnia wszystkim zycze, macham do ciebie Ana. Dzis u mnie piekna pogoda, wlasnie wrocilam do domu, wypilam kawe na tarasie, jak ogarne porzadki w domu, to moze posadze te moje tulipanki. Kupilam koszyczki, a wlasciwie M mi je kupil i sadzarke tez.
Kurcze, testuje nowy tablet i klawiatura nie stawia polskich znakow, wiec sorki za bledy

Chyba juz mozna sadzic ? Nie moge sie doczekac.

AgnieszkaW 14:30, 20 wrz 2014

Dziewczyny, sadzicie już tulipki? Ja sama nie wiem, co mam zrobić, bo dzisiaj w "Roku w Ogrodzie" mówili, żeby dopiero w październiku...
Kasik 14:35, 20 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Dziewczyny, sadzicie już tulipki? Ja sama nie wiem, co mam zrobić, bo dzisiaj w "Roku w Ogrodzie" mówili, żeby dopiero w październiku...

A w tamtym tygodniu w tym samym programie mówili, że najlepszy termin to od 13 do 19 września.
Ja już się zabieram
Ewkakonewka 15:11, 20 wrz 2014

Powiedz mi bardzo proszę, czy Twoim zdaniem do 250 cebul tulipanów kupować sadzarkę czy nie zawracac sobie głowy? Faktycznie ułatawia to pracę?
Bardzo serdecznie pozdrawiam
Iwk4 15:52, 20 wrz 2014

Anias 16:21, 20 wrz 2014

Zarazilam sie od Any tulipanami, kupilam cala mase jak dla mnie bo pewnie to nic w porownaniu z tym co Ana masz. Ale bedzie pieknie! Mi sie wydaje ze chyba za wczesnie na sadzenie bo jest tak cieplo jak latem.