Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

justajusta 23:12, 24 wrz 2014

Sorry banalna prośba, ale świetnie wytłumaczyłaś, zdjęcia niepotrzebne
ana_art 23:15, 24 wrz 2014

justajusta napisał(a)
Sorry banalna prośba, ale świetnie wytłumaczyłaś, zdjęcia niepotrzebne
podobno nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi. także spokojnie kochana
anna_pisalska 09:15, 25 wrz 2014

Piękne te rozchodniki, mój okaz już stary i rozkłada się na boki. W ogóle jakoś w tym roku ciągną do góry i się kładą, brzydko to wygląda. U ciebie ślicznie
11-12.10 targi ogrodnicze w Szepietowie, jedziesz? Myślę, że iglaki będą królowały
Ewkakonewka 09:45, 25 wrz 2014

Hejka, doszła książka? Przeczytałam u Ciebie, że szafirki w żurawki sadzić, świetny pomysł, dostałam w prezencie cebulki i ups, bo gdzie to gdzie? A tu gotowe rozwiązanie
Margarete 13:10, 25 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Jeśli moje vanilki w przyszłym roku nie będą miały takiego koloru, to po pierwsze zrobię sadzonki z nich i nowe posadzę na słońcu (i niech nikt mi nie mówi, że one lubią słońca), po drugie wezmę wywaru z buraków i je nim poleję

Twoje są obłędne. Kupiłam je w tym roku dla twojego koloru, a tu zong.

Iwka - moje vanilki(wg inspiracji od Any) właśnie od ubiegłej jesieni rosna na rabacie pod lasem (nie za duzo słonca tam mają) i czekam aby uzyskac kolor malinowy ..i czekam...i czekam... żurawki georgia peach i barry smoth rosnące przed nimi dają im dobry przykład, sa pieknie wybarwione, a moje Vanilki...licho...ledwo jasnorózowe są...nie wiem dlaczego, może za młode, może za mało słonca...ale jestem zdeterminowana i poczekam do przyszłego roku....i juz wiem że musze obciąc gałęzie od świerka sasiada który rzuca cień, ogolić berberys janina (nie lubie go ) a jak bedzie potrzeba to jak słowo daje podetne gałęzie mojego jednego jedynego dużego drzewa jakie mam w ogrodzie - jaworu - byle tylko vaniliki miały słonko i zaczerwieniły sie ....

edit: literówki....
aaasiunia24 13:13, 25 wrz 2014

Sebek napisał(a)

Wrzośce w donicach wymarzną, cebule najlepiej zakopać w szkolkarskiej donicy w ziemi, a wiosną ją wyjąć i wsadzić do tamtej ładnej
czyli ten pomysł odpada cóż donice zostaną puste do wiosny
aaasiunia24 13:18, 25 wrz 2014

ana_art napisał(a)
rano było +1 nic nie ucierpiało, jest szansa na żółtego marikena i inne roślinki

cudna jest ta hortensja
Margarete 13:18, 25 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
czyli ten pomysł odpada cóż donice zostaną puste do wiosny

Jeszcze teraz możesz dać tam wrzosy z jakąs żurawka i trawką albo małą chryzantemką a potem pod koniec pażdziernika wsadzic te roslinki do gruntu z duża bryła ziemi - nie wydasz wielkiej kwoty, rosliny zachowasz w gruncie a donice bedą zdobic i cieszyc oko z póltora miesiąca jeszcze...
Margarete 13:19, 25 wrz 2014

Ale sie tu mądrzę i szarogęsię u ciebie w wątku Ana
Pozdrawiam
Nula 13:24, 25 wrz 2014

Margarete napisał(a)

Iwka - moje vanilki(wg inspiracji od Any) właśnie od ubiegłej jesieni rosna na rabacie pod lasem (nie za duzo słonca tam mają) i czekam aby uzyskac kolor malinowy ..i czekam...i czekam... żurawki georgia peach i barry smoth rosnące przed nimi dają im dobry przykład, sa pieknie wybarwione, a moje Vanilki...licho...ledwo jasnorózowe są...nie wiem dlaczego, może za młode, może za mało słonca...ale jestem zdeterminowana i poczekam do przyszłego roku....i juz wiem że musze obciąc gałęzie od świerka sasiada który rzuca cień, ogolić berberys janina (nie lubie go ) a jak bedzie potrzeba to jak słowo daje podetne gałęzie mojego jednego jedynego dużego drzewa jakie mam w ogrodzie - ajworu - byle tylko vaniliki miały słonko i zaczerwieniły sie ....
Margaret a może masz inną odmianę hortensji niż Aneta pokazuje.Ja kupiłam w tym roku małą hortensje vanilaiae fraise ma 2 kwiatki,ale przebarwiła się i ma właśnie taki kolor malinowy,pozdrawiam