Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 07:33, 26 cze 2019

sarenka napisał(a)
ławeczki to dobra rzecz dla sprawowanych ogrodników jest gdzie przycupnac i odpocząć
Podziwiałam też zdjęcia od April.
Mam nadzieję,że za 1-2 lata i u mnie już będzie ładniej

Będzie na pewno. Jak łapię doła ogrodowego, to sobie oglądam zdjęcia sprzed dwóch lat i mi się humor poprawia

Poppy napisał(a)

No gites, z porzadna scianka nie byloby takiego efektu 'wow'.

Wolałabym jednak porządną ściankę
makadamia 07:33, 26 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)
Asiu ławka fajna. Przydaje się takie miejsce gdzie można na chwilkę przycupnąć, popodziwiać ogród. Ja rozważam u siebie jeszcze jeden placyk, może z leżakami?

Albo z hamakiem...
Popieram pomysł
makadamia 07:35, 26 cze 2019

Anda napisał(a)

Piękne róże w tym lesie A na serio to dzięki za pokazanie zdjęć z tego cudownego ogrodu. Naprawdę bardzo mi się podoba. Te nowoczesne akcenty dodają smaczku całości. Gratuluje April

Co najbardziej doceniam przy zwiedzaniu, to to, że każdy ogród jest inny. Tak samo jak każdy człowiek inny jest

Dokładnie. Tak różne ogrody, a każdy piękny
makadamia 07:39, 26 cze 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Asia, piękne relacje pokazujesz z naszego Masovia Flower and Garden Show - do Aprila jadę na wakacje , piękne miejsce do odpoczynku. Zapach sosnowego lasu bezcenny.
Twoja rabata pod murkiem ma swój urok, taka Brookes'owa.

Co Wy z tą rabatką? To Brookes, to CHFS? Upał Wam zaszkodził czy jak?
Przyznaję, że ma swój urok, ale żeby aż takie porównania...

Myślę że April bardzo przyda się dodatkowa para rąk do pomocy

mrokasia napisał(a)
No ja też z okrywaniem to na bakier jestem. I już się zastanawiam jak ja swojego klonika mam okryć...

Ale u Ciebie też bardzo zacisznie - osłona z każdej strony jest. Powinien dać radę i bez. Ale czy zaryzykujesz?
April 07:50, 26 cze 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Asia, piękne relacje pokazujesz z naszego Masovia Flower and Garden Show - do Aprila jadę na wakacje , piękne miejsce do odpoczynku. Zapach sosnowego lasu bezcenny.

Twoja rabata pod murkiem ma swój urok, taka Brookes'owa.

Ewo, zapraszam Będzie mi bardzo miło. Faktycznie zapach lasu, te olejki eteryczne i chłód jaki daje cień sosen - bezcenny. Przy okazji skoczymy do Tamaryszka
Pewnie już nie pamiętasz, jak u ciebie rozmawiałyśmy o Arcydzięglu Gigas. Kupiłam sobie trzy wielkie sadzonki. Bardzo jestem ciekawa czy uda im się zakwitnąć. Nie pamiętam czy u ciebie kwitły, zawiązały nasiona. Czy tylko kwitły.
April 07:53, 26 cze 2019

Poppy napisał(a)
Asiu, dzieki za relacje z ogrodu April Taki ogrod ukrywac, toz to grzech! Slyszysz April?

Ależ ja nie ukrywam, goście byli, widzieli, brama była otwarta Zwiedzali chwasty i pozostały rozgardiasz, który skrzętnie ukryli na zdjęciach
Zapraszam
April 07:54, 26 cze 2019

sarenka napisał(a)
ławeczki to dobra rzecz dla sprawowanych ogrodników jest gdzie przycupnac i odpocząć
Podziwiałam też zdjęcia od April.
Mam nadzieję,że za 1-2 lata i u mnie już będzie ładniej

Jestem pewna że zanim się obejrzysz to utoniesz w bylinowym buszu
April 07:58, 26 cze 2019

Anda napisał(a)

Piękne róże w tym lesie A na serio to dzięki za pokazanie zdjęć z tego cudownego ogrodu. Naprawdę bardzo mi się podoba. Te nowoczesne akcenty dodają smaczku całości. Gratuluje April

Co najbardziej doceniam przy zwiedzaniu, to to, że każdy ogród jest inny. Tak samo jak każdy człowiek inny jest

Dziękuję serdecznie. Podziwiałam wizytówkę twojego ogrodu. No dech zapiera. Może kiedyś grupa mazowiecka weźmie na cel zachodnie kierunki i na żywo zobaczymy cuda jakie tworzysz u siebie.
April 08:00, 26 cze 2019

Helen napisał(a)

Relacja z ogrodu April bezcenna i jak zwykle cudownie podsumowana.
A Aprilkowi bardzo gratuluję umiejętności kompozycji i dużej wytrwałości w pracach ogrodowych.

Niewątpliwie wielka zasługa Asi, bo zrobiła piękne zdjęcia. Na żywo ogród wymaga jeszcze wieeeele pracy. Ale dziękuję, takie miłe słowa ładują moje bateryjki
April 08:01, 26 cze 2019

makadamia napisał(a)

Myślę że April bardzo przyda się dodatkowa para rąk do pomocy

Oj bardzo, bardzo

Sorki, że się tak bezwstydnie tu rozgościłam