Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

mrokasia 09:56, 26 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Kaśka hahahha Ode mnie do Ciebie niedaleko, to możemy sobie zrobić wycieczkę. Tylko czy Ty aby zdążysz wytrzeźwieć?;D

Wytrzeźwieć to zdążę, mam tylko wątpliwość czy jak grono zjedzie do Ciebie na 15- tą to będzie jeszcze miało czas i ochotę przyjechać do mnie. Żeby nie było tak jak ostatnio gdy przyjechały do mnie Asia i Lucy - z zegarkiem w ręku były 10 minut bo już późno było i musiały wracać...
makadamia 09:59, 26 cze 2019

To fakt - dłużej od Łucji jechałyśmy niż cała wizyta trwała.
Poprawię się następnym razem, zwłaszcza jeśli basen ciągle stoi. Założę się z basenu jest najpiękniejszy widok na grabowo-jukkową).
Zana 10:00, 26 cze 2019

April napisał(a)
To nie były twoje żurawki ale Zany. Tu pokazuję ogromny jęzor

Zanie porobię nowe, bo zanim ona będzie miała czas to by się wypiętrzyły w tym miejscu co się ukorzeniały. Twoje czekają, spoko, nie bój bidy

Moje oddałaś, och Ty. No i dobrze, bo ja faktycznie niezorganizowana jestem. Poczekam grzecznie na nowe, może zdążę się ogarnąć
April 10:06, 26 cze 2019

Zana napisał(a)

Moje oddałaś, och Ty. No i dobrze, bo ja faktycznie niezorganizowana jestem. Poczekam grzecznie na nowe, może zdążę się ogarnąć

No Aniu, oddałam, biję się w piersi. Ale pytałam czy już chcesz, mówiłaś że póki co nie ogarniasz. Wyciągnęłyby się brzydko. A tak, po tych upałach narobię nowych, świeżutkich sadzonek. Jak się pozbierasz to będą już dobrze ukorzenione. Zresztą, jak bardzo się uprzesz na już, to jeszcze są. Ja je produkuję w ilościach hurtowych.

Szkoda, że do Izy nie przyjedziesz
makadamia 10:08, 26 cze 2019

April napisał(a)

I ja, i ja....
Mi wstyd się było pierwszej wychylać, ale jak Asia się już zgłosiła to ja za nią, jak w dym
Gorzej będzie jak Iza powie, że lista nas nie przewiduje

Ja zawsze mogę się zgłosić jako dostawca materiału ogrodniczego Wypakuję auto roślinami i się wproszę

Wygląda na to, że znowu udało mi się fo pę zaliczyć, bo nawet nie pomyślałam, że może nie wypada tak się wychylać
Zana 10:15, 26 cze 2019

Aprilku, spoko loko, no problem
Toszka 10:16, 26 cze 2019

makadamia napisał(a)

(...)Mobilne muszą być meble wypoczynkowe, a gdyby tak potraktować taką ławeczkę jako element dekoracyjny? Tzw.: focal point?
(...)

to jeszcze w kwestii ławki - taki szatański pomysł - focal point może "rozmnożyć się" i robić za element dekoracyjny każdego ujęcia w ogrodzie...mniej więcej jak na sporej części pinterowskich inspiracji (rosliny w doniczkach tylko ustawienia inne)

UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, a może 13-go lepiej? Jakieś głosowanie trzeba zrobić.

mnie ta data od razu pasuje. Szybciej przeleci czas do wyników rekrutacji i potencjalny zawał w czasie odsunę
mrokasia 10:35, 26 cze 2019

makadamia napisał(a)
To fakt - dłużej od Łucji jechałyśmy niż cała wizyta trwała.
Poprawię się następnym razem, zwłaszcza jeśli basen ciągle stoi. Założę się z basenu jest najpiękniejszy widok na grabowo-jukkową).

I dlatego myślę że trzeba inny termin zlotu u mnie ustalić .
Poza tym ja po weselu napewno zdążę wytrzeźwieć ale nie wiem jak mój eM...

A basen ciągle stoi .
UrsaMaior 10:35, 26 cze 2019

jolanka napisał(a)
13-go? Ja też, chyba
Moja głowa tez może dojdzie do tego czasu do siebie

Ma dojść!
UrsaMaior 10:36, 26 cze 2019

makadamia napisał(a)

Matkobosko! przysięgam że nie ja!!!

Hahahaha Aśka, oplułam komputra!