Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 21:27, 04 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu zdjęcia śliczne jak zawsze moja LO jeszcze malutka i raczej nie doczekam się już w tym roku jej kwitnienia, najgorsze jest to,że posadziłam ją za inną, większą różą i słońce nie dociera do niej prawie w ogóle

Co do Kaji ciesz się każdą chwilą, czas tak szybko mija...ja jeszcze nie tak dawno trzymałam w ramionach takie małe zawiníątko, a teraz za 9 dni 2 latka skończy

Zaraz wstawię całą sesję LO - moja siedzi w glebie 3 sezon, więc całkiem już sie zadomowiła Co prawda co roku coś ją żre - a to skoczek, a to przędziorek - w zeszłym roku już nawet mocno powycinałam jej pędy, które były osłabione i rozważałam nawet pożegnanie, ale jak widać jest i ma się dobrze. Przędziorka leję wodą i chyba to jest najlepszy eko sposób Róża się odwdzięczyła

A jaką masz różę większą od LO ? Bo ona sporawa przecież - chyba, że mówisz o obecnym stanie, a nie docelowym
Kasia_CS 21:31, 04 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Fajnie z tym rozchodnikiem . Kocimiętki poznywasz się całkowicie? U mnie chyba jednak kocimiętka nie przetrwa. Trzy sadzonki od Iwonki ścięte do zera zaczęły ładnie odbijać, wczoraj patrzę a dwie obżarte to cna... nie wiem czy to koty czy coś innego je wrąbało ale tej roślinoe nie wróżę u mnie powodzenia.
Buziaki

Mówisz, że nie będzie do 3 razy sztuka ?

Tej odmiany pozbędę się całkowicie, jednak za wielka na moje areały, połyka mi miriamy, które się teraz próbują pozbierać po długotrwałym przesłonięciu przez jej terenożerne macki Jest piękna jak trzyma fason w kępie, ale po deszczu wygląda jakby w środku kępy położył się kot Zmienię ją na Walker's low.

buźka!
Kasia_CS 21:39, 04 sie 2018

zoja napisał(a)
Kasiu a ja u Ciebie calkiem na biezaco jestem
Cichaczem
Milo, ze wpadlas do mnie pozdrawiam!

OO jak miło Zojka Ja Ciebie u Basi często widziałam i tak sobie myślę - dlaczego jeszcze do CIebie nie dotarłam?! Choć pamiętam jakieś rękodzieło sutaszowe śliczne

Zapraszam zatem do dalszych odwiedzin
Kasia_CS 22:01, 04 sie 2018

No to zaprezentuję jeszcze raz Louise Odier - to jej drugie tłoczenie, muszę przyznać, że powtórzyła baaardzo ładnie, choć chorowała. Może pomogło opryskiwanie jej wodą od spodniej strony liści, bo miała taki nalot kuleczkowy, który zdiagnozowałam jako przędziorka (choć nie mam pewności, bo to diagnoza własna ). W każdym razie poza chemią czytałam o takim sposobie i mam wrażenie, że róży się po tych prysznicach się poprawiło.

No i jak wspominałam po kwitnieniu jeszcze będzie miała swoje 5 minut w postaci konfitury z płatków Oby i wyszła, bo w życiu nie robiłam żadnych przetworów poza suszonymi pomidorami.. ale to niezbyt podobne

A oto i bohaterka

Kasia_CS 22:05, 04 sie 2018

W towarzystwie floksów

eVka 22:50, 04 sie 2018

Wspaniała róża l. Piękny ma kolor. Ile tam jej krzaczków rośnie?
asiak 09:23, 05 sie 2018

Pięknie kwitnie Niech zdrowo rośnie
BKosimkArt 09:37, 05 sie 2018

Piękna Kasiu ta róża...
Ja z pastelli póki co jestem zadowolona... cały czas kwitnie nieprzerwanie...
Kasia_CS 11:19, 05 sie 2018

effka napisał(a)
Wspaniała róża l. Piękny ma kolor. Ile tam jej krzaczków rośnie?

Ewuś, to jest jeden krzaczek - LO jest jedną z gatunku potworów ogrodowych Zajmuje obecnie niecałe jedno przęsło ogrodzenia - na ostatnim zdjęciu widać jej koniec tuż przed słupkiem. Dwa jasne kwiaty za nim to już kolejna róża - Cinderella - też parkowa.
Kasia_CS 11:35, 05 sie 2018

asiak napisał(a)
Pięknie kwitnie Niech zdrowo rośnie

tfu tfu