i jeszcze dziś Marchenzauber - śliczna różyczka, spory kwiat, ładnie wypełniony, kolor trochę zmienny, brzoskwinia, róż pudrowy. Niestety dość szybko się osypuje W wazonie przepięknie się prezentuje
I różne stadia rozwoju kwiatu
Cały krzaczek - w drugim rzucie wypuścił długie baty - zdjęcia na przestrzeni tego miesiąca
Kasiu!
ogródek wymuskany, różyczki zdrowe, ładnie prezentujesz zdjęcia.
Dalia, słyszę nie wyszła taka jaką zakupiłaś, mnie ciągle trafiają się pomyłki.
a ja nie miałam jeszcze takiej o którą pytałaś Kafe ...mało pamiętam nazwę.
Mam inne z dużych dekoracyjnych.
Napiszę szybko, bo pędzę, na usprawiedliwienie mej absencji u Ciebie napiszę, że śledzę po cichu na bieżąco ino nieczasowa jestem
New Dawn - potwór niesamowity
Szałwia szałowa
Pozostałe róże piękne. Zazdroszczę pozytywnie. U mnie tak spektakularnego efektu drugiego tłoczenia brak. Ciebie irytuje Aphrodite a mnie Dieter Mueller, jest za wysoki (no 1,8 m to trochę za dużo), kwitnie na czubkach tych długaśnych pędów, pachnie pięknie, ale szybko gubi kwiaty. Chyba się go pozbędę.
Dziewczyny, a mi najładniej po raz drugi kwitnie różowa, wogóle miała króciótką przerwę. Może to jednak stanowisko, albo ziemia? Bo piszecie o szałwii, prawda??
Hej Haniu! Staram się pokazać te ładne odsłony ogrodniczkowania, cieszy mnie bardzo jak się komuś podoba
Ta moja dalia to miała być Cafe au lait - ale mie jest kawą z mlekiem, zresztą widziałaś na ostatnich zdjęciach jaki ma kolor. A może jako kolekcjonerka dalii chciałabyś się wzbogacić o tą moją karpę NN na koniec sezonu przu okazji bytności w moich okolicach? przechowywanie dalii mi nie wychodzi, więc może u Ciebie by miała nowy dom
Będę w przyszłym sezonie znów polować na jakąś odmianę o wielkich kwiatach.