Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 11:20, 15 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Kasia Ależ masz rękę do róż, Dziewczyno. U mnie są bardziej kapryśne, w sumie drugie kwitnienie ładne tylko u Artemis. Reszta słabo. A szałwia jak na pintereście, rzeczywiście. Ściskam ciepło!

widziałam u Ciebie Artemiskę - ładnie daje a (tfu tfu) nie mogę narzekać na większość z moich różyczek Ale akurat moja Artemis marniutka
Kasia_CS 11:30, 15 sie 2018

A teraz NN w intensywnym różu - nie wiem co to za panienka - ale to taka nieoczyszczająca się, kwiaty zasychają na krzewie

Kasia_CS 11:31, 15 sie 2018

asiak napisał(a)
Kasiu mam te same wrażenia jeśli chodzi o Queen Wcześniej pisałam, że wypuściła mi sporo dziczków. Wykopałam ja, wycięłam rzekome dziczki, wsadziłam do przechowalnika.
Zobaczę, co z niej będzie?
Jest śliczna, to fakt

Czyli miałaś do niej mniej cierpliwości ode mnie A wymyśliłaś jej coś na zastępstwo?
Kasia_CS 12:44, 15 sie 2018

i jeszcze dziś Marchenzauber - śliczna różyczka, spory kwiat, ładnie wypełniony, kolor trochę zmienny, brzoskwinia, róż pudrowy. Niestety dość szybko się osypuje W wazonie przepięknie się prezentuje

I różne stadia rozwoju kwiatu

Cały krzaczek - w drugim rzucie wypuścił długie baty - zdjęcia na przestrzeni tego miesiąca

Anabell 17:05, 15 sie 2018

Kasiu!
ogródek wymuskany, różyczki zdrowe, ładnie prezentujesz zdjęcia.
Dalia, słyszę nie wyszła taka jaką zakupiłaś, mnie ciągle trafiają się pomyłki.

a ja nie miałam jeszcze takiej o którą pytałaś Kafe ...mało pamiętam nazwę.
Mam inne z dużych dekoracyjnych.
Zana 17:19, 15 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
New dawn - nie mogę ująć całości

Napiszę szybko, bo pędzę, na usprawiedliwienie mej absencji u Ciebie napiszę, że śledzę po cichu na bieżąco ino nieczasowa jestem
New Dawn - potwór niesamowity
Szałwia szałowa
Pozostałe róże piękne. Zazdroszczę pozytywnie. U mnie tak spektakularnego efektu drugiego tłoczenia brak. Ciebie irytuje Aphrodite a mnie Dieter Mueller, jest za wysoki (no 1,8 m to trochę za dużo), kwitnie na czubkach tych długaśnych pędów, pachnie pięknie, ale szybko gubi kwiaty. Chyba się go pozbędę.
eVka 20:57, 15 sie 2018

Marchenzauber śliczna, adekwatna do swojej nazwy, bajeczna
Brzozowadzie... 21:56, 15 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Potwierdzam co piszesz o różowej. Ja jestem już do niej obojętnie nastawiona, bo już przestałam na nią liczyć A Twój eksperyment z przyjemnością prześledzę jak w przyszłym roku będziesz robić

Dziewczyny, a mi najładniej po raz drugi kwitnie różowa, wogóle miała króciótką przerwę. Może to jednak stanowisko, albo ziemia? Bo piszecie o szałwii, prawda??
Kasia_CS 20:32, 16 sie 2018

Anabell napisał(a)
Kasiu!
ogródek wymuskany, różyczki zdrowe, ładnie prezentujesz zdjęcia.
Dalia, słyszę nie wyszła taka jaką zakupiłaś, mnie ciągle trafiają się pomyłki.

a ja nie miałam jeszcze takiej o którą pytałaś Kafe ...mało pamiętam nazwę.
Mam inne z dużych dekoracyjnych.

Hej Haniu! Staram się pokazać te ładne odsłony ogrodniczkowania, cieszy mnie bardzo jak się komuś podoba

Ta moja dalia to miała być Cafe au lait - ale mie jest kawą z mlekiem, zresztą widziałaś na ostatnich zdjęciach jaki ma kolor. A może jako kolekcjonerka dalii chciałabyś się wzbogacić o tą moją karpę NN na koniec sezonu przu okazji bytności w moich okolicach? przechowywanie dalii mi nie wychodzi, więc może u Ciebie by miała nowy dom

Będę w przyszłym sezonie znów polować na jakąś odmianę o wielkich kwiatach.
Kasia_CS 20:56, 16 sie 2018

Zana napisał(a)

Napiszę szybko, bo pędzę, na usprawiedliwienie mej absencji u Ciebie napiszę, że śledzę po cichu na bieżąco ino nieczasowa jestem
New Dawn - potwór niesamowity
Szałwia szałowa
Pozostałe róże piękne. Zazdroszczę pozytywnie. U mnie tak spektakularnego efektu drugiego tłoczenia brak. Ciebie irytuje Aphrodite a mnie Dieter Mueller, jest za wysoki (no 1,8 m to trochę za dużo), kwitnie na czubkach tych długaśnych pędów, pachnie pięknie, ale szybko gubi kwiaty. Chyba się go pozbędę.

Hej Aniu, fajnie, że skrobnęłaś Powiem szczerze, że ja też mało ostatnimi dniami piszę, choć z obserwowanymi wątkami jestem na bieżąco.

Dzisiaj udało mi się raptem przyciąć przekwitnięte kwiatostany szałwii.."ogrom" pracy

Róża Dieter muller mi się zawsze podobała, ale właśnie po doczytaniu ile ma wad przy tym pięknym, pachnącym kwiecie, to zrezygnowałam.

A moje różyczki dziękują za uznanie