Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

malgol 22:25, 12 sie 2018

Kasiu, przepięknie szalwia ci kwitnie nie wiem jak to zrobiłaś bo u mnie żadna z metod się nie sprawdza.A z różami to normalnie czad
No I te jezowki...mniam
asiak 07:20, 13 sie 2018

Szałwię rzeczywiście masz piękną jak i całą resztę
Kasia_CS 09:08, 13 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

U mnie to samo... I wiem już, że jak przesuwać, to raz a porządnie!

No i tak zrobiłam możliwie duże przesuwanie jak na moje możliwości terytorialne, bo trochę trawy dla dzieciaków też muszę mieć. Uszczknę jeszcze trawnika co nieco, bo chcę położyć ścieżkę, ale to już w miejscu gdzie nie korzysta się z trawy rekreacyjnie. Ale z tym nie spieszy mi się specjalnie. Najpierw pewnie obsadzę ogrodzenie trawami i dopiero płyty kupimy. Bardzo spowolniły mi się działania ogrodowe w tym sezonie, a jak w ciąży byłam to myślałam, że z ogrodu nie będę wychodzić życie
eVka 09:10, 13 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co, ja właśnie eksperyment u siebie chciałam zrobić i jedną ciachnęłam do ziemi, a resztę tylko kwiatostany... i ta cięta zaczęła odbijać, a w pozostałych liście zrobiły się zielono-brązowe, niewyględne.. i tak mnie zdenerwowały, że zarzuciłam dalsze prowadzenie eksperymentu, bo tylko szpeciły rabatę. I chlasnęłam do ziemi - zaraz podgoniły tę pierwszą i kwitną jak widzisz na fotce.

Moja mama jak zobaczyła, to tylko spytała zszokowana czy to te cięte do zera, bo nie mogła wyjść z podziwu dla ilości kwiecia

Zawsze tnę do zera i szybciutko odbija i kwitnie. Moja tylko niestety się pkłada bo nie jest w pełnym słońcu. Na jesień będę przesadzać na patalnię.
inka74 10:41, 13 sie 2018

Ślicznie ci róże kwitną. A szałwia to już zwariowała. U mnie ta cięta do zera odbiła ale nie tak ładnie. Za to te o których zapomniałam i dopiero teraz obcinałam kwiatostany są ładne i zwarte, pełne pąków. Może to od odmiany zależy.
Kokesz 11:30, 13 sie 2018

A można ją jeszcze teraz ciachną.czy jest już za późno?
Kasia_CS 13:12, 13 sie 2018

malgol napisał(a)
Kasiu, przepięknie szalwia ci kwitnie nie wiem jak to zrobiłaś bo u mnie żadna z metod się nie sprawdza.A z różami to normalnie czad
No I te jezowki...mniam

U mnie szałwia ma dość ubogą glebę-taką zastaną w ogródku,nie wzbogacalam tego miejsca. Z szałwii dumna jestem, bo wygląda jak na fotkach gdzieś w necie,na kontekście

Green jewel dopiero się u mnie rozkręca-wiosną była dzielona, za rok chyba dam już jej spokój

Kurczę, miałam przed wyjściem z domu cyknac fotkę pergoli, bo dzisiaj to już miodzio wygląda
Kasia_CS 13:15, 13 sie 2018

asiak napisał(a)
Szałwię rzeczywiście masz piękną jak i całą resztę

Dziękuję za pochwały od właścicielki mega wycacanego ogrodu
Kasia_CS 13:17, 13 sie 2018

effka napisał(a)

Zawsze tnę do zera i szybciutko odbija i kwitnie. Moja tylko niestety się pkłada bo nie jest w pełnym słońcu. Na jesień będę przesadzać na patalnię.

Moja się teraz po tych intensywnych deszczach trochę położyła, choć pierwsza to chyba zaliczyła drzemkę jakiegoś kota
Kasia_CS 13:27, 13 sie 2018

inka74 napisał(a)
Ślicznie ci róże kwitną. A szałwia to już zwariowała. U mnie ta cięta do zera odbiła ale nie tak ładnie. Za to te o których zapomniałam i dopiero teraz obcinałam kwiatostany są ładne i zwarte, pełne pąków. Może to od odmiany zależy.

Myślę,że coś tym razem jej wyjątkowo przypasowało

Z kolei mam już przećwiczone z caradonną-rok temu obcięłam tylko kwiatostany i na kolejne kwitnienie się nie doczekałam, a sama zbrzydła. W tym ciachnelam na zero i teraz ładnie powtarza.