Ufff, roślinki na tarasie przesadzone (tylko w skrzyniach jeszcze nie, nie mogę znaleźć pasującej donicy do skrzyń

), wczorajsze zakupy też - margerytkę na pniu oskubałam, nawiozlam i podlałam, okazalo się, że za 2 zł kupiłam dwa piękne złocienie różowe, które wcześniej kosztowały po 30 zł/szt

Też je poczyściłam z suszków i posadziłam pod margerytką i wyglądają razem calkiem fajnie
Nakarmiłam rododendrony, azalię i część wrzosów szczepionką miokryzową i faktycznie muszę mniej podlewać, bo pod korą ziemia mokra.
Jutro dokupię drugie opakowanie i ziemię i posadzę tego rododendrona z odzysku (po czyszczeniu z przekwitłych kwiatów i podlaniu wygląda super, ma zdrowe błyszczące liście).
ach i posadziłam w koncu ten wał z lawendy pod kulkami z tujek - fajnie wygląda i ten zapach!!! koniecznie muszę posadzić lawendę koło tarasu!!

Może uda mi się rano zrobić parę fotek to się pochwalę
Jestem zadowolona i troszkę zmęczona, jednak plecy dziś nie miały za dobrze, ups....
teraz jeszcze szybka kąpiel siebie i dzieci i zasłuzony odpoczynek na tarasie przy zielonej herbatce