Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

arcobaleno 09:16, 18 kwi 2012

Ania - właśnie do Smętowic dzwoniłam bo poszukuję limelighta - nie mają! Siet !
Trawy dopiero w maju , czerwcu - tak mi pani powiedziała...a ja nie chce tyle czekać, nooooo

Potem zadzwoniłam do nas tu na giżynek i pan powiedział że limonkowe i waniliowe mają już a trawy to może na początku maja bo jeszcze nie wystawiają, żeby nie straszyły pustymi donicami

Podejrzewam, ze cenowo i u nas i w smętowicach będzie podobnie, więc chyba nastawię się na zakupy tu, ale do smętowic na spotkanko jak najbardziej - ustalmy sobie jakiś termin to my się przecież możemy razem zabrać - co nie?

Ja to w tygodniu pracuję do 16 więc jedynie w weekend mogłabym się urwać

monitka 09:27, 18 kwi 2012

Marta ty niedowiarku w gorącej wodzie kąpany mówiłam ci że na razie limelightów nie ma ja też na nie poluję więc dam znać jakby co. A u was w jakiej cenie są?
arcobaleno 09:48, 18 kwi 2012

Marta ty niedowiarku w gorącej wodzie kąpany

hahaha
monia - ja dzwoniłam z pytaniem kiedy będą A pani mi na to, że nie wie czy w ogóle będą bo w tamtym roku miała już problem z dostaniem :/

A u nas nie wiem po ile - zależy chyba od wielkości bo ostatnio jak bylam to mieli różne rozmiary donic.
Ana 10:37, 18 kwi 2012

Syla dzięki

Marta - to wstępnie możemy się umówić na ten ostatni weekend do Smętowic - tylko może wcześniej zadzwonimy tam, żeby dopytac co już mają, ok?? A ja ustalę z M czy na długi weekend gdzieś przypadkiem nie wybędziemy

Co do naszych ogrodnikow - to u tych na pilsudskiego będę kupowac byliny, hortensje i jednoroczne kwiaty - to ich wlasne sadzonki, zdrowe i zahartwoane - przetestowane rok temu - no i nie maja wygórowanych cen. Krzaki, bukszpany i drzewa warto brać w Smętowicach, bo...gość z Giżynka kupuje u nich i sprzedaje ze sporym narzutem u nas

Monitko - ja jeszcze nie dowierzam, że byłam u Anuli i Danusi a jak dziś w nowiutkim wydaniu Magnolii (mam mam mam!!!) zobaczyłam Danusiowe lustro to aż mi się buzia sama smiała, że widziałam je na własne oczy!

PS. jeśli chodzi o Magnolię to już w kiosku był pierwszy zachwyt - CENA!!!!! Lekturę zostawiam do południowej herbatki Teraz zmykam sprzatać dom, a potem wstawię ogrodowe foty
arcobaleno 11:44, 18 kwi 2012

bo...gość z Giżynka kupuje u nich i sprzedaje ze sporym narzutem u nas

taaaaaaaaa...no to naprawdę :/

No ja wczoraj na piłsudskiego też byłam, ale na razie nie wystawiają hortensji a ja już potrzebuję :/

Mówisz o ostatnim weekendzie kwietniowym? W sobotę na pewno mam urodzinowe kulki tylko nie wiem jeszcze na którą, ale to dwie godzinki i jestem wolna
anula_wn 13:53, 18 kwi 2012

Aniu, jeszcze raz dziękuję za odwiedziny ! było nam szalenie miło Cię gościc Jesteś uroczą osobą i żałuję, że nie byłaś dłużej abyśmy mogły porozmawiac więcej i lepiej się poznac.
Miś Gabryś śpi teraz z Franiem i jego drugim "Panem Misiem". Wczoraj we 3 oglądali bajkę - zrobiłam fotkę nawet , tak uroczo wyglądali!
Do zobaczenia na poplątanych ścieżkach życia.....
Ana 14:42, 18 kwi 2012

Anula, jak słoodko Nawet nie marzyłam, że Gabryś tak spodoba się Franiowi, dla takich wlaśnie chwil warto poświęcić czas na tworzenie misia

Mam nadzieję, że latem zboczycie z trasy całą rodzinką i dane nam będzie znów porozmawiać przy winku

PS. Właściwie to miś jest pieskiem
anula_wn 17:42, 18 kwi 2012

ha, czyli mój M miał rację co do misia
piękny jest ! a ja znów zazdrozszczę talentu !
Sebek 22:37, 20 kwi 2012

Aniu - cudne zdjęcia z Twojego ogrodu jak i Danusi i Ani
Ana 00:17, 21 kwi 2012

Zakwitły moje miniaturowe żonkile na rabatce za huśtawkami....W rogu jest bukietowa hortesja NN, dopiero zaczyna pączkować (dużo tam cienia), dosadzę jej drugą kolezankę NN, a żurawki i żuraweczkę przesadzę gdzie indziej - a w to miejsce wsadzę kulki z soczystozielonej tawuły (jakby nie było inspiracja od "lecącej w kulki" Ani ), żeby rozjaśnić ten zacieniony kąt - co Wy na to?

Na trawnik nie patrzcie - akurat na fotce jest dzień po wertykulacji