Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Martek 18:17, 24 kwi 2012

Bardzo ładne szafirki na fot.i całe otocznie bardzo estetyczne Podoba mi się u ciebie
Ana 20:38, 24 kwi 2012

Marta dzięki

Ufff...przekopałam tę rabatkę koło patio i ...wywiozłam 3 taczki gruzu! Z takiego maleństwa! Jutro muszę kupić ziemię, zdjąć wierzchnią warstwę tamtej z resztkami małymi gruzu i przekopać wszystko jeszcze raz...

Ścięłam się z M, bo zaczął sprzątać przybudówkę i chciał powyrzucać moje graty "do zrobienia". Wrrr....no nie przerabiam wszystkiego na bieżąco, chyba musiałabym nie sypiać...ech...ja sie go nie czepiam, że cały jeden pokój zawalony jest jego sprzętem grającym, którego prawie nie używa
nika 22:09, 24 kwi 2012

Ana, ale miałaś dzisiaj tempo Tyle rzeczy zrobiłaś!
A dekoracja przy furtce - fajnie to wygląda
Syla 22:20, 24 kwi 2012

Brązowe listki i gałązki tojeści wyskubałam i obcięłam .... teraz wypuściła żółte świeże nowe listki ....
anula_wn 22:31, 24 kwi 2012

Ana, ależ narobiłaś się kobieto! super

stół wymiata, koniecznie zajmij się "tym" zawodowo !

w sprawie barwinka mam...ambiwalentne odczucia....mam go k/studni, oczywiście nie rośnie w górę, więc wygląda niechlujnie, nie przycinam i jest teraz brzydki ale może przycinany byłby pięknym (?) dywanem, bo ma w sobie to coś

a to Franio na pamiątkę dla Ciebie z misiem Gabrysiem podczas oglądania bajki
Ana 10:17, 25 kwi 2012

Ooooo, Anula - jak mi się słoodko zrobiło Ucałuj tego rozkosznego łobuziaka mocno od cioci Any
Dzięki za te pochwały stołu...no myślę i myślę Aniu nad tym co dalej i "chciałabym i boję się"

I kombinuję - może zamiast barwinka dać bluszcz dwukolorowy (żółto-zielony?) albo tę trzmielinę o której pisała Danusia? Bo jak mam się z barwinkiem potem denerwować jak z tojeścią, że brzydki po zimie to może dam sobie spokój jednak...

Byłam dziś u ogrodnika i już tyle kwiatów, pelargonie, begonie, niecierpki, masa ziół, żurawki, byliny...oczopląsu dostałam! I wszystko bym kupiła! ale kupiłam tylko 5 niezapominajek, resztę jak ZAPLANUJĘ. Bo znow nakupuję bez ładu i składu i będę kombinować gdzie to upchnąc

Nika - dzięki Dekoracja jeszcze się zmieni

Syla - ja już ją trochę oskubałam i puszcza nowe listki, ale to strasznie dlugo trwa A rabata jest najbardziej reprezentacyjna...ech...
anula_wn 10:30, 25 kwi 2012

Ana, kto nie ryzykuje.... sama wiesz! jak nie zaryzykujesz nic nie stracisz ale nie zyskasz, a jak zaryzykujesz to możesz zyskac b.wiele ! odwagi Jestes szalenie zdolna, uda Ci się !!!

z zakupami mam to samo ! dlatego teraz b.mocno się staram aby nie kupowac bez sensu tylko (!) wg planu
trzmielina jest fajna, ale ja z kolei nie lubię jej zimowych przebarwień.... ale to ja! bo mam i mnie wkurza
Ana 10:35, 25 kwi 2012

wiem, wiem...ale i tak się boję

Ja trzmieliny obawiam się tylko pod tym kątem, że dzieciaki uwielbiają zrywać kwiatki i nie chcę, żeby się nią bawiły...no ale bluszcz chyba też nie jest do końca bezpieczny?
Ana 15:28, 26 kwi 2012

Retrospekcja

ostatnie chwile patio bez kratki Sobota. Tulipany Purissima na różance szykują się do kwitnienia. Ławeczka już jakiś czas stoi

Ana 15:40, 26 kwi 2012

Wtorek. Jest już trejaż przy patio...jest też lezaczek, mozna odpoczywać...teoretycznie
Tulipany kwitną, choć niewiele słońca jest...

Lawenda zaczyna rosnąć, róże po przycięciu zmarzniętych pędów też ładnie odbijają. Obwódka bukszpanowa przycięta. Czekamy na dostawę kory do ściółkowania. W donicach pojawily się moje kochane niezapominajki. Powojnik Błękitny Anioł czeka na posadzenie przy trejażu od strony patio.