Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 09:27, 29 sie 2012

Ozz napisał(a)
A poza tym - fiu, fiu, ładnie się robi na tym wrzosowisku. Ciekawy pomysł na taki ,,wgłębnik" dla rhododendronów.

Nawet sobie myślę, że pod warunkiem przygotowania(lub posiadania z założenia) kwaśnej gleby to jest niegłupi sposób na ,,osłonę" ich przed przemarzaniem zimą.

Otóż to Taki jest zamysł, żeby je wysłonić od wiatru jak najbardziej, bo rH przeżywały, ale wrzosy różnie...no i trawki amazon mist też oslony potrzebują....teraz są osłonięte thujami, podwyszoną rabatą i tym co na tej rabacie roznąć będzie glebę przygotowywałam z pH-metrem w dłoni

Zmieniłam nieco ustawienie przed chwila i muszę jechac do ogrodniczego po nastepne żurawki i trawki
Ana 09:30, 29 sie 2012

beta napisał(a)
fajny pomysł na kamyczki-torba IKEA

U nas te torby są od wszystkiego Na ciuchy, pościel, korę, kamyk, drewno do kominka w nich nosimy z dworu zimą

Betko - z tymi inspiracjami to przesadzilaś

Ozz- no mam nadzieję, że rozwodu przeze mnie nie będzie a kawalerki pojemne są

Joaska 09:39, 29 sie 2012

Świetna ta skarpetka z carexa pod śliwą , cudne są te trawy takie poczochrane
agata_chrosc... 09:45, 29 sie 2012

Ho, ho - tu to się dopiero zmiany dzieją! I jak Ty to robisz, że to wszystko wygląda jakby od dawna tam stało? Bo ja to ciągle mam wrażenie, że jak coś wsadzę to ni przypiął ni przyłatał i zaraz trzeba będzie przesadzać Ale za to frajdy więcej. A poważnie - super połaczenie wrzosów i traw. Ta amazonmist super. Nie widziałam tu takiej bo zaraz bym kupiła i zastanawiała się gdzie wsadzić
Ana 09:47, 29 sie 2012

Agatko, ja to wrzosowisko pożal się robię trzeci sezon i ciągle coś nie pasi Mam nadzieję, że przekopuję je po raz ostatni
zuza12 10:01, 29 sie 2012

Ana napisał(a)
Agatko, ja to wrzosowisko pożal się robię trzeci sezon i ciągle coś nie pasi Mam nadzieję, że przekopuję je po raz ostatni

Aniu, jestem pewna, że jeszcze nie raz coś tam zmienisz. Chcesz patrzeć na tę rabatę przez resztę swego życia i nic w niej nie zmieniać. Nie wierzę.
agata_chrosc... 10:05, 29 sie 2012

Ana napisał(a)

A no to ok Po trzech latach to ma prawo wyglądać lepiej A przekopujesz na pewno nie po raz ostatni! Zakład? I wcale nie dlatego że będzie złe, tylko nie dasz rady spokojnie usiedzieć. Jak nie za rok, to za dwa
agata_chrosc... 10:06, 29 sie 2012

O właśnie - Zuza tak samo myśli!
Ana 10:19, 29 sie 2012

okiej okiej (Jak mawia mój Antonio)...powiem tak:
Zmieniac coś tam będę na pewno, ale nie mam zamiaru ponownie robić mega-rewolucji i przekopywać wszystkiego...co za dużo to niezdrowo
anna_studio 11:37, 29 sie 2012

....i tego się trzymam...