Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

jotka 11:20, 12 lip 2011

Ana napisał(a)

Jotka ! i o to chodzi w sumie nic się panom nie stanie jak popracują też w domku, my bidne kobity mamy i tak więcej etatów ! ale doooobrze, że ci mężczyźni pomagają nam teraz tak sobie myślę, czy sami by ogarnęłi wszystko bez naszej pomocy

Nie sądzę
Trzy lata temu niespodziewanie wylądowałam w szpitalu i nie było mnie w domu tydzień. A tam mała półroczna Tusia z tatą - no i tata się chwalil potem, jaki był dzielny i cały tydzień ze wszystkim dał sobie radę sam!
Tylko, że: mama i teściowa pilnowały Tusię, bratowa M zabierała ją na spacery i gotowała obiady, a teściowa sprzątała w domu, zrobiła pranie
Nie ma to ja samozadowolenie faceta

Dali by radę, zapewniam!
Tylko trzeba im dać szansę, a zazwyczaj jakaś kochająca mamusia,teściowa, siostrzyczka, koleżanka a głownie zona wyręcza biedaka i myśli jeszcze: ja to zrobię lepiej!
Dajcie szanse facetom wykazania się , nauczenia a jak już na prawdę nie dadzą rady to przynajmniej docenią Wasze umiejętności !!!

Pamietam z dzieciństwa, że mój Tato nic nie robił z "babskich" zadań, aż któregoś dnia Mama zwalona chorobę pojechała do szpitala i wtedy Tato robił wszystko. Fakt, że pierwszego dnia kromki chleba pokrojone przez niego były grube i krzywe, uprasowane ubranka miały zakładki nie tam gdzie trzeba, ziemniaki do obiadu miały kształt sześcianu,... ale już nastepnego dnia .... wszystko było super
Ana 11:29, 12 lip 2011

No może jest w tym sens, ja też mam zapędy, żeby wyręczyć...a M się do tego przyzwyczaja bardzo szybko...
Wychodzimy z założenia, że biedny facet nie da sobie rady i pomagamy...a przecież wszystkiego można się nauczyć...sa przecież samotni ojcowie, są panowie "kura domestica", najlepsi kucharze to panowie....

tu potrzeba zmiany mentalności i pań i panów
a co do taty w domu - mój tato dużo pracował, budowal dom, ale mama nigdy nie prasowała jego koszul i spodni - rbi to do dziś sam, ma swoją ściereczkę, przez ktorą robi kanciki na spodniach I jajecznicę co niedzielę na śniadanie zawsze robi
Pszczelarnia 11:35, 12 lip 2011

Ana, przez przypadek znalazłam (czytaj nabyłam) ten stojak na kwiaty, owoce, drobne narzędzia ??? (Danusiny "garażowy"), był w Leclercu (we Wrocławiu jest taki sklep - najstarszy supermarket) na dziale ogród za 219 zł. Wygląda bajkowo w spiżarni. Pozdrawiam
Ana 11:36, 12 lip 2011

Znalazłam fotki przedogródka z maja ubiegłego roku

Przed:

Po:

Ana 11:37, 12 lip 2011

Ewcia pokaż fotki!!! Ja na razie sobie odpuszczam, zrobię na przyszły rok sama

Ale jestem GAPA!!! Kupiliśmy tego modrzewia na pniu, bo stwierdziliśmy, że klon będzie gubił liście i nam wszystko znów w ten kamyk poleci...a ja tu czytam że modrzew gubi igły!!! Aaaaaaaa...
anula_wn 11:46, 12 lip 2011

hahahaha ! dobre
ale nie wyprowadzałaś Go z błedu, że taki dzielny był i sobie SAM poradził ?
Ana 11:47, 12 lip 2011

Anula - no niestety - moja zołzowatość wzięła nade mną górę Uświadomiłam
anula_wn 11:52, 12 lip 2011

jotka napisał(a)

Jotka ! i o to chodzi w sumie nic się panom nie stanie jak popracują też w domku, my bidne kobity mamy i tak więcej etatów ! ale doooobrze, że ci mężczyźni pomagają nam teraz tak sobie myślę, czy sami by ogarnęłi wszystko bez naszej pomocy

Nie sądzę
Trzy lata temu niespodziewanie wylądowałam w szpitalu i nie było mnie w domu tydzień. A tam mała półroczna Tusia z tatą - no i tata się chwalil potem, jaki był dzielny i cały tydzień ze wszystkim dał sobie radę sam!
Tylko, że: mama i teściowa pilnowały Tusię, bratowa M zabierała ją na spacery i gotowała obiady, a teściowa sprzątała w domu, zrobiła pranie
Nie ma to ja samozadowolenie faceta

hahahaha ! dobre
ale nie wyprowadzałaś Go z błędu, że taki dzielny był i sobie SAM poradził ?

Dali by radę, zapewniam!
Tylko trzeba im dać szansę, a zazwyczaj jakaś kochająca mamusia,teściowa, siostrzyczka, koleżanka a głownie zona wyręcza biedaka i myśli jeszcze: ja to zrobię lepiej!
Dajcie szanse facetom wykazania się , nauczenia a jak już na prawdę nie dadzą rady to przynajmniej docenią Wasze umiejętności !!!

Pamietam z dzieciństwa, że mój Tato nic nie robił z "babskich" zadań, aż któregoś dnia Mama zwalona chorobę pojechała do szpitala i wtedy Tato robił wszystko. Fakt, że pierwszego dnia kromki chleba pokrojone przez niego były grube i krzywe, uprasowane ubranka miały zakładki nie tam gdzie trzeba, ziemniaki do obiadu miały kształt sześcianu,... ale już nastepnego dnia .... wszystko było super

tak, tu masz rację ! ale ja np. mojego faceta nie wyręczam, też ma rączki niech pomaga.. Robi wiele rzeczy w domu, też "babskich" (prasowanie, zmywanie, gotowanie) a na imprezkach (niestety) to jego umiejętności kulinarne są pod niebiosa wychwalane.... no cóż... Ale dzięki temu ja siedzę na Ogrodowisku a on śmiga żelazkiem po ciuszkach grunt to się uzupełniać ! najgorzej jak jeden (jedna) zasuwa na 3-4 etaty (myślę o pracy zawodowej i tej domowej) a facet tylko na 1..... ;///
anula_wn 11:53, 12 lip 2011

Ana napisał(a)
Anula - no niestety - moja zołzowatość wzięła nade mną górę Uświadomiłam

wiesz, że ja bym zrobiła tak samo
Sebek 13:13, 12 lip 2011

Ana napisał(a)

Fajnie będzie - i wcale nie pusto