Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To miejsce trzeba kochać

To miejsce trzeba kochać

kasia_c 12:34, 26 maj 2017

Jeszcze nic. Ale bukszpany będę formować w kostki, a pomiędzy posadzę jeżówki i w tym roku stipę.
Ale jeszcze ich nie mam
_Martini_ 13:35, 26 maj 2017

Czyli te kulki co tam masz, to buksy? Miałam mieć właśnie stipę i jeżówki. Siewki jeżówek wzięłam wiosną za chwasty i połowę wyciepałam, a stipa nie zachwyca w drugim sezonie. Myślę, co tam u siebie dosadzić, żeby nie było łyso latem.
kasia_c 14:29, 26 maj 2017

Tak to bukszpany. Chciałam posadzić jakąś trawę i pomiędzy jeżówkami. Nie chciałam rozplenic i ponieważ nie mogłam się zdecydować stwierdziłam, że posadzę stipę, którą sobie wysiałam. I tak nie wierzę że mi przezimuje. Chyba bywają z tym kłopoty.
Więc to pewnie taki okres przejściowy...
kerii 14:52, 26 maj 2017

Witam u Ciebie wczoraj w nocy łyknęłam Twój cały wątek, dobrze że tylko 42 strony i widać że faktycznie kochasz to miejsce. Fajnie zagospodarowałaś ogród i w cale po nim nie widać, że on młodziutki

Ja w tym roku pierwszy raz poeksperymentowałam ze stipą bo mi się bardzo spodobała i jest w podobnym stadium rozwoju jak Twoja teraz zastanawiam się jak posadzić te niteczki na rabacie

A co do kocimiętki to się przycina po przekwitnięciu ja dwa lata temu dostałam jeden krzaczek i nie przycinałam rozsiała się teraz jak głupia. Więc możesz poeksperymentować nie przytniesz to będą nowe siewki
kasia_c 21:07, 26 maj 2017

Cześć Kerii, też nie wiem jak tą stopę wyrażę ale w weekend może spróbuję. Moja siostra w zeszłym roku radziła i naprawdę spore kępy miała na koniec sezonu. I nawet zimę przeżyły. Będziemy próbować
ania1110d 22:00, 26 maj 2017

Witam i ja u Ciebie Kasiu.Ogród rozkwita podobają mnie się twoje miejsca w ogrodzie a szczególnie hortensje są śliczne.Zaciekawiło mnie też wysiewanie traw muszę i ja spróbować
Pozdrawiam na pewno będę zaglądać
kasia_c 12:35, 29 maj 2017

Witam Ania. Z trawami chyba warto spróbować. Moja siostra wysiewała stipę w zeszłym roku i ma teraz całkiem duże sadzonki. I o dziwo przezimowała.
kasia_c 12:36, 29 maj 2017

Zostawiam orliki

lutroja 13:14, 29 maj 2017

u mnie stipa też ładnie przezimowała,
AngelikaX 13:24, 29 maj 2017

Twoje orliki zachwycają śliczne

Ale się napracowałaś - super żywołocik będzie