Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

makadamia 14:36, 03 paź 2017

I tak jeszcze sobie myślę, że prawy żywopłot i tak zasłoni dolne piętro tego "zagajnika" i szkoda pieniędzy na rodki.

Czy tym odmianowym brzozom też gałęzie tak nisko spływają jak tym zwykłym, czy trzymają się raczej w górze? Ktoś ma parę lat doświadczenia z nimi?

nawigatorka 14:59, 03 paź 2017

O systemie korzeniowym już wiesz. Ale mi tez stylem rodki do brzoz nie pasuje zupełnie
Madzenka 06:30, 04 paź 2017

Ale się dzieje, planów po takiej przerwie nie ogarniam ale kinicuję
Rodki i brzozy to słabe sąsiedztwo, mam i nie polecam. Wprawdzie ich w sezonie nie widać , bo zakrywają je trawy) alewygladem tez nie pasują. Ale u mnie jest mokro to dają radę
anbu 08:43, 04 paź 2017

Ale rewolucja będzie
AniMa 09:00, 04 paź 2017

makadamia napisał(a)
No to niech się Toszka wypowie

Może to są brzozy himalajskie - zdaje się że Danusia kiedyś je polecała jako najmniej "inwazyjne"
a może te rodki trzeba było wymienić rok po zrobieniu tego zdjęcia

Dokładnie. Dlatego zadałam pytanie czy tak można
No to rodów tam nie będzie, bo brzóz himalajskich szukać nie będę Czyli zostają trawy i byliny. Dostałam ostatnio 2 paprotki to dam ją w tle Na razie jest tam placyk do wysypywania skoszonej trawy Czeka na przekopanie
AniMa 09:03, 04 paź 2017

makadamia napisał(a)
I tak jeszcze sobie myślę, że prawy żywopłot i tak zasłoni dolne piętro tego "zagajnika" i szkoda pieniędzy na rodki.

Czy tym odmianowym brzozom też gałęzie tak nisko spływają jak tym zwykłym, czy trzymają się raczej w górze? Ktoś ma parę lat doświadczenia z nimi?

Swoje doorenbosy mam 2 rok i jak na razie wszystkie gałęzie idą go góry
Ostatnio znowu walczyłam z gąsienicami obżerającymi liście. Kilka gałązek zostało łysych. Dobrze, że Polinka je zauważyła, bo myślałam, że przy takich temperaturach to one już śpią...
AniMa 09:06, 04 paź 2017

nawigatorka napisał(a)
O systemie korzeniowym już wiesz. Ale mi tez stylem rodki do brzoz nie pasuje zupełnie

Patrzyłam na Twój projekt u Iwonki Ivo. Podoba mi się....
AniMa 09:09, 04 paź 2017

Madzenka napisał(a)
Ale się dzieje, planów po takiej przerwie nie ogarniam ale kinicuję
Rodki i brzozy to słabe sąsiedztwo, mam i nie polecam. Wprawdzie ich w sezonie nie widać , bo zakrywają je trawy) alewygladem tez nie pasują. Ale u mnie jest mokro to dają radę

A wiesz, że nie zauważyłam - u Ciebie fool wypas Tam na końcu u mnie też dosyć mokro, przynajmniej do czasu
Jednak dam tam trawy... Jeszcze widziałam brzozy i kulki ale tak jak Asia Makademia mówi, nie będzie tego widać, więc nie ma sensu kombinować czy przedobrzać......
AniMa 09:10, 04 paź 2017

anbu napisał(a)
Ale rewolucja będzie

Musze się zaopatrzyć w jakiś dobry lek na ból pleców Po wczorajszym kopaniu ledwo wstałam z łózka Ale TAK - rewolucje zrobię
Kawa 10:07, 04 paź 2017

Ania no wow kobieto
energia aż wali po monitorze