Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 09:38, 26 wrz 2017

Asiu
Zaczęłam mierzenie wczoraj działki pod ten projekt. ...oj, oj...(mogę postękać troszkę????)

Joasiu
A po jakim czasie widziałaś efekt oprysku? Wytrzepałam w niedziele wszystkie luźne listki. Wczoraj już nic nie leciało... Ale to byłoby chyba za szybko na reakcję roślinek????

Iwonka
Czyli dobrze mi się gdzieś to w glowie zakodowało Będzei pogoda, będzie oprysk trawnika

Aguś
Deszczu chciałam w zeszłym tygodniu...po sobocie już nie chcęNa jakiś czas wystarczy Wykopałam dołek na głębokość 2 szpadli i jest mokro - może być

Aniu
Co do tej rabaty - na pewno będzie w kształcie litery L, też mi tak pasuje

Kasiu
No właśnie pamiętam - wróciłam się u Ciebie do początków - dawałaś projekt tylnych rabat? Chciałam zobaczyć, jak u Ciebie to się układa...
Anda 13:50, 27 wrz 2017

Zajrzalam, zeby poczytac o ostrzezeniach Toszki wzgledem holenderskich ogrodow i zostane juz na dluzej, bo bardzo duzo i ciekawie sie tu dzieje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AniMa 13:44, 28 wrz 2017

Anda napisał(a)
Zajrzalam, zeby poczytac o ostrzezeniach Toszki wzgledem holenderskich ogrodow i zostane juz na dluzej, bo bardzo duzo i ciekawie sie tu dzieje

Witaj u mnie

Zapraszam, zapraszam. Dziać się będzie. Chodzę z wydrukowanymi Asi Makadamii i mierzę ogród:0
Dzisiaj zacznę chyba kopać - no chyba, że grzybobranie zajmie za dużo czasu
makadamia 13:56, 28 wrz 2017

Wersja up-grejdowana przez Anię?

Zacznij od położenia szlauchu i pokazania zdjęć - upewnijmy się, że rzeczywistość zgadza się z rysunkami zanim sięgniesz po łopatę

No i najpierw przemyśleć trzeba, co będzie w tym kwadracie wielkim - zrobisz lasek?
AniMa 08:57, 29 wrz 2017

Asiu przekopuje na razie boki i to w dodatku nie po całej szerokości bo eM miałby zawał murowany, jakby zobaczył że mu tyle jego trawki ściągam
I tak dorwał się już do obu planów...miał nietęga minę...
W tym największym placyku faktyczniew widzi mi się laesek brzozowy, ale z doorenbosóów...pokażę pina, który delikatnie mnie kieruje, ale nie tak mocno geometrycznie ułożone drzewa
https://pl.pinterest.com/pin/301952350002607799/

jeszcze te mi się podobają (wiem, wiem, że idzie to znowu w kierunku holenderskim, po prostu pokierowałaś mnie na żywopłoty
https://pl.pinterest.com/pin/301952350008537968/
i jeszcze takie poprzecinanie trawnika???Oczywiście z innym doborem dodatków
https://i.pinimg.com/originals/11/54/77/115477f57220eb02d0bb93e859dc7e15.jpg
lojalna_ 11:37, 29 wrz 2017

Walczysz cały czas dzielnie . Piny są obłęd ne. Jak widzę taka harmonie to zaraz bym przerabiala )))
kasja83 13:13, 29 wrz 2017

AniMa napisał(a)

Kasiu
No właśnie pamiętam - wróciłam się u Ciebie do początków - dawałaś projekt tylnych rabat? Chciałam zobaczyć, jak u Ciebie to się układa...

Aniu pisałam Ci u mnie, że jakby plan kończy się na linii tarasu.
AniMa 13:34, 29 wrz 2017

Widziałam, widziałam, dziękuję Ci bardzo u mnie coś internet dzisiaj nie chce hulać....
AniMa 13:47, 29 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Walczysz cały czas dzielnie . Piny są obłęd ne. Jak widzę taka harmonie to zaraz bym przerabiala )))

Jolu...ja też strrrraszie lubię takie uporządkowanie a na razie sama mam galimatiasMusze tylko przekonać eMa do takich prac...
Basilikum 19:01, 29 wrz 2017

Aniu macham z Zapracowanic, zagladam co dzialasz ale nie pisze