Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 12:29, 15 wrz 2016

Chciałam graby ale jak zobaczyłam ceny.... a potem kolor liści buka.... Te u mojego pana za 160 sztuka...Poniżej 100 jak szukałam, to były patyki
kasia_w 12:30, 15 wrz 2016

Ania buki na 30 m to będzie bardzo przytłaczające. Trzeba to rozbić jakoś. Graby przejdą moim zdaniem, brzozy także, ale buki są za ciężkie w takiej ilości.
Ja to w ogóle bym nie sadziła takich samych drzew wszędzie gdzie czarne kropy. Zrobi się jak w miejskiej przestrzeni
AniMa 12:31, 15 wrz 2016

A brzozy doorenbos??? Nie będę musiała wykopywać tych co mam...są ażurowe, białe nogi....
anbu 12:41, 15 wrz 2016

Jak dla mnie tylko graby u Ciebie pasują

Grujecznik - fajne drzewo (ja swojego bardzo lubię) ale nie wiem czy dałabym na front w większej ilości? Zdecydowanie nie

Platany tak, ale tylko Alphen's Globe i na pewno nie w ilości sztuk 12! Tu już wchodzimy w formy okrągłe

Wiąz - to drzewo płaczące, dla mnie super, bardzo swojego lubię Ale nie dałabym na front

Ambrowce kolumnowe też odradzam, bo wyjdzie podobnie do buków. No chyba, że chcesz Gum balle - czyt. inf. o Platanach

aga_pe 12:42, 15 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Kasiu szkółka w Żmigródku, mogę dać ci namiar na priv

Aniu buków nie zaznaczałam wstążeczką, ale powiedziałam panu, że 12 moje i tylko moje a jak sprzeda....(groźby karalne)

Asiu dzisiaj pierwsze wsadzanie Na buki czekam aż będzie mokro... zresztą wiele pracy czeka aż będzie mokro...

szkoda, że nie obfociłaś cisów....bo chyba mają? Kurde muszę tam wykręcić, bo przecież po drodze mam
AniMa 12:42, 15 wrz 2016

Na razie to chyba nic nie kupię, tylko miejsce zostawię....i tak będą thuje pierwsze wsadzane....potem przełożę buksy i się pomyśli....

Kasiu a jak pisałaś mi na początku o drzewach to miałaś jakąś wizje????
AniMa 12:44, 15 wrz 2016

Aga cisów nie obłociłam, ale pytałam - ma moim zdaniem niefajne, rozlazłe albo bardzo wąskie - Wojtki - powiedział, że na sprzedaż nie ma bo zrobił z nich mateczniki

Ale aby wykręcić z pracy, to faktycznie masz bliziutko
kasia_w 12:53, 15 wrz 2016

Ania coś takiego na przykład, jak niżej. Szpalery grabów są piękne (patrz Marzenka przedpłocie) ale jak dla mnie graby są zdecydowanie nowoczesne, ha ha ale to taka bardzo indywidualna preferencja. Piękne są i drogie, to na pewno

Tam jest żywopłot lity na froncie, tak?
Jeśli tak, 12 drzew na 30 m to za wiele. Nie trzeba tak gęsto, jeśli jest żywopłot. Nawet nie wiem, czy wyżyją.

Zobacz co narysowałam. A tak w ogóle to zaczep może mądrzejszych- Szefową np. Może ma chwile. Mi doradzała z drzewami

Brzozy także będą się pięknie prezentowały i to w sporej jednolitej grupie. Ale one dużo piją, mogą byc trudności z roślinami pod nimi. Stworzą bardziej luźny, leśny klimat

nawigatorka 12:53, 15 wrz 2016

Jak weźmiesz mniej grabow to cenowo wyjdzie na to samo
AniMa 13:01, 15 wrz 2016

Kasiu ambrowce jakoś do mnie nie przemawiają, sorcikA do szefowej nie mam śmiałości...

Asiuteż o tym myślę, dzwonię już nawet za patykami, aby były tańsze....