Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

alis 19:03, 24 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
A to wiśnie kupione w sklepie ogrodniczym,okazałe i pięknie rozkwitły ale tylko 2 sztuki

Tulipany z Biedry,miały być białe a są żółto-cytrynowe

Sylwio czytam, że elewacja u Ciebie się robi, koniecznie pochwal się efektami. Pomysł na posadzenie pomidorów naprawdę super, nie wpadłabym na to.
A teraz warzywnik, u mnie pisałaś o żywopłocie z berberysów, czy to może na 2 zdjęciu widać berberysy a przed nimi tuje?
Ja miałam oddzielony warzywnik właśnie tujami, porosły duże i zacieniały warzywnik dlatego zdecydowałam się na ich przesadzenie i niski żywopłot, na który właśnie szukam pomysłu. Duże tuje poszły pod płot.
malgol 19:24, 24 maj 2017

Sylwia, rzadko się odzywam, ale zaglądam i podgladam Twoje poczynania. Dużo roboty wykonalas i podziwiam Cię, że jeszcze w trakcie budowy. Ja ogród zakladalam dużo pozniej i długi czas mieszkałam z pustynia wokół domu. Trzymam kciuki
Makusia 23:22, 24 maj 2017

Sylwio czy Ty te worki pomidorom dziurawiłaś od spodu? Czy jakiś odpływ zrobiłaś? Bo gdyby miały stać na zewnątrz, to przy obfitych deszczach będą chyba pływać?
sylwik69 15:54, 25 maj 2017

lutroja napisał(a)
Witam się w twoim ogrodzie i będę się przechadzać i podziwiać

Dziękuję za rewizytę podziwiać nie ma na razie co,to jednak wciąż plac budowy...wciąż sprzątam po budowlańcach
sylwik69 15:59, 25 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Świetny patent na pomidory w workach. A nie boisz się że woda będzie gdzieś tam w korzeniach zalegać? bardzo fajne masz skrzynie idealnie zdjętą darń. Oj to się narobiłaś bo to niełatwa sprawa.

Worki z pomidorami,papryką i ogórkami są w tunelu foliowym i pierwszy raz testuję tą metodę,którą widziałam w jakimś programie ogrodniczym...zobaczymy...na razie obserwuję że worki długo trzymają wi,
lgoć i podlewam co 3 dzień
Pozdrawiam Basia!
sylwik69 16:08, 25 maj 2017

alis napisał(a)

Sylwio czytam, że elewacja u Ciebie się robi, koniecznie pochwal się efektami. Pomysł na posadzenie pomidorów naprawdę super, nie wpadłabym na to.
A teraz warzywnik, u mnie pisałaś o żywopłocie z berberysów, czy to może na 2 zdjęciu widać berberysy a przed nimi tuje?
Ja miałam oddzielony warzywnik właśnie tujami, porosły duże i zacieniały warzywnik dlatego zdecydowałam się na ich przesadzenie i niski żywopłot, na który właśnie szukam pomysłu. Duże tuje poszły pod płot.

Tak mam 2 odmiany berberysów kolumnowych zielone i purpurowe.Posadziłam je za blisko tuj,a po drugie tanio kupiłam i nie miałam dla nich miejsca,więc tu wylądowały...Tuje będę bardzo nisko ciąć,albo usunę.Na pewno nie będą ogromnym żywopłotem,bo to zmniejszy optycznie ogród tak już ustaliłam z dziewczynami.Też mam dylemat w tej kwestii,jak ładnie oddzielić warzywnik.Gdzieś na forum widziałam oddzielenie pęcherznicami,one fajnie da się formować i są tanie
Oczywiście elewacją się pochwalę,ale to jeszcze jeszcze...
sylwik69 16:11, 25 maj 2017

Makusia napisał(a)
Sylwio czy Ty te worki pomidorom dziurawiłaś od spodu? Czy jakiś odpływ zrobiłaś? Bo gdyby miały stać na zewnątrz, to przy obfitych deszczach będą chyba pływać?

Marta nie robiłam dziur w workach,narazie wszystko rośnie jak głupie,podlewam rzadko co 3 dni.Widziałam w jakimś programie,że worki stały na zewnątrz pod okapem domu,ale zawsze jakąś małą dziurkę można zrobić
sylwik69 16:15, 25 maj 2017

malgol napisał(a)
Sylwia, rzadko się odzywam, ale zaglądam i podgladam Twoje poczynania. Dużo roboty wykonalas i podziwiam Cię, że jeszcze w trakcie budowy. Ja ogród zakladalam dużo pozniej i długi czas mieszkałam z pustynia wokół domu. Trzymam kciuki

Gosia dziękujęten bałagan w trakcie budowy jest wkurzający ale cóż,nie umiem siedzieć bezczynnie i zawsze jestem od sprzątania po innych
Na razie testuję rośliny na swoich pseudorabatach
sylwik69 16:23, 25 maj 2017

A dziś pracowicie minął dzień.Obcięłam tulipany,podlałam gnojówką trawy i pomalowałam moje warzywne skrzynie na jasny popiel.Ponieważ zabrakło farby i praca niedokończona fotek nie będzie!
Nasprzątałam się jak głupia i pewnie za kilka dni a może już jutro efektu nie będzie tak to jest że inni biorą pieniądze za pracę i idą do domu a ja sprzątam po nich
Zamówiłam u Marty Finki seslerie i szałwię Caradonna oraz szałwie. różowe oraz nowość-niespodziankę.Jutro dostawa! rośliny trafią na rabatę na oczyszczalni o której tyle główkowałam zimą.A niech się dzieje ...
BasiaLT 07:44, 26 maj 2017

Super że tak dużo się dzieje, nawet jeśli coś wymaga dużo pracy to chyba wszystko jest lepsze niż bezczynność. Pozdrawiam serdecznie