Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Toszka 12:03, 03 maj 2017

Silwio, łączę się w bólu. U mnie rozbudowa. W zeszłym roku praktycznie nic nie zrobiłam w ogrodzie, bo czasu i chęci już nie było. Jedno co zrobiłam to porobiłam odkłady (dla rozmnożenia) i dzieliłam rośliny, te które mozna dzielić. Teraz podwoiłam ilość roślin, w tym berberysy 'admiratin', perowskię, buksy, trawy itd. Pieliłam na bieżąco... przyznaję się bez bicia. U mnie zeszły rok to wszędzie pył z budowy i porozlewany beton... styropianu nie będzie, a wata...brrrr
Ogród nie ucierpiał, a wręcz się rozrósł a ja nie oszalałam jeszcze
Też dasz radę, bo babki to twarde sztuki
BasiaLT 11:48, 04 maj 2017

Sylwiuś nie nakręcaj się że wszsytko musisz mieć idealnie i perfekcyjnie bo stres cię wykończy. I tak podziwiam że od razu robisz ogród. My dopiero po roku mieliśmy kwiaty w doniczkach na tarasie a co tu mówić o ogrodzie. Lebiody miałam wokół domu chyba dwu metrowe ale nic z tym nie robiliśmy. Przyszedł czas na wszystko.
sylwik69 11:54, 04 maj 2017

Toszka napisał(a)
Silwio, łączę się w bólu. U mnie rozbudowa. W zeszłym roku praktycznie nic nie zrobiłam w ogrodzie, bo czasu i chęci już nie było. Jedno co zrobiłam to porobiłam odkłady (dla rozmnożenia) i dzieliłam rośliny, te które mozna dzielić. Teraz podwoiłam ilość roślin, w tym berberysy 'admiratin', perowskię, buksy, trawy itd. Pieliłam na bieżąco... przyznaję się bez bicia. U mnie zeszły rok to wszędzie pył z budowy i porozlewany beton... styropianu nie będzie, a wata...brrrr
Ogród nie ucierpiał, a wręcz się rozrósł a ja nie oszalałam jeszcze
Też dasz radę, bo babki to twarde sztuki

Staram się być twarda i nie oszaleć dziękuję Toszka
sylwik69 12:03, 04 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Sylwiuś nie nakręcaj się że wszsytko musisz mieć idealnie i perfekcyjnie bo stres cię wykończy. I tak podziwiam że od razu robisz ogród. My dopiero po roku mieliśmy kwiaty w doniczkach na tarasie a co tu mówić o ogrodzie. Lebiody miałam wokół domu chyba dwu metrowe ale nic z tym nie robiliśmy. Przyszedł czas na wszystko.

Jeszcze kilka tygodni... pogoda bardzo przeszkadza w robieniu elewacji albo wieje albo pada albo przymrozek...no cóż jak posprzątam po tym bałaganie to już tylko musi być lepiej.I kwiatki na tarasie też będą
Na razie zrywam darń przy skrzyniach warzywnych i obserwuję teren aby przesłonić widoki które mnie wkurzają
AniMa 10:20, 05 maj 2017

Sylwik wiem co czujesz...ale to wszystko przez pogodęno nie???
sylwik69 11:58, 06 maj 2017

AniMa napisał(a)
Sylwik wiem co czujesz...ale to wszystko przez pogodęno nie???

Jasne dzięki Aniu za odwiedziny
Makusia 17:49, 06 maj 2017

Sylwio ja próbuję robić elewacje od początku kwietnia. Ekipa robiła już chyba ze cztery podejścia i za każdym razem....deszcz.
Trzeba być twardym!
sylwik69 20:13, 12 maj 2017

Wiosna u mnie
Pomidory posadzone w tunelu foliowym,pierwszy raz tą metodą.Oprócz nich ogórki i papryki

Tulipany nieżle wystrzeliły po deszczach,podobnie trzcinniki,najgorzej z Amanogawami które zakupiłam jesienią przez internet.Odbijają ale od dołu

czy należy je podciąć czy poczekać ?
sylwik69 20:22, 12 maj 2017

A to wiśnie kupione w sklepie ogrodniczym,okazałe i pięknie rozkwitły ale tylko 2 sztuki

Tulipany z Biedry,miały być białe a są żółto-cytrynowe

Darń zdjęta ufff,skrzynie przemaluję na jasnoszary.Nawet aksamitki które posadziłam w skrzyniach aby odstraszały robactwo-zmarzły
malgol 20:28, 12 maj 2017

Sylwus, chyba mamy te same tulipany moje miały być białe z lekkim różowym rumiencem...też są cytrynowe. Czekam, może się zmienia