Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 21:47, 21 lut 2020

Basia niczego nie usuwaj! Bardzo dziękuję za inspirację. Nie znam tego drzewa, poczytam w wolnej chwili o jego upodobaniach. Ciekawy pokrój ma!
galgAsia 22:02, 21 lut 2020

Sylwia, ja u Hani się w nim zakochałam - tak bardzo, że sobie też kupiłam Mam zamiar podkrzesać go na wielopniowy parasol, tak jak Hania i Dzidka. U mnie za chwilę będzie miał zielone listeczki A listeczki ma cudne
BKosimkArt 08:31, 22 lut 2020

Kurcze Sylwia ale u Ciebie się zmieniło... pięknie jest za domemm już...
sylwik69 14:18, 23 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Sylwia, ja u Hani się w nim zakochałam - tak bardzo, że sobie też kupiłam Mam zamiar podkrzesać go na wielopniowy parasol, tak jak Hania i Dzidka. U mnie za chwilę będzie miał zielone listeczki A listeczki ma cudne[/quote
Czy na wielopniowe wystarczy 1 sadzonka czy łączy się dwie
?
sylwik69 14:24, 23 lut 2020

BKosimkArt napisał(a)
Kurcze Sylwia ale u Ciebie się zmieniło... pięknie jest za domemm już...

Tak zmienia się powoli, ale wreszcie wychodzimy z chaosu może będę miała w tym roku trawniki... Martwią mnie tylko pędraki, zimy nie było, chemia zastosowana a ja jeszcze znalazłam 2 osobniki
galgAsia 14:24, 23 lut 2020

Jedna wystarczy, one naturalnie tak rosną, tylko w odpowiednim momencie trzeba zacząć je podcinać od dołu. Ale to chyba dopiero wieku 3-4lat
sylwik69 16:32, 23 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Jedna wystarczy, one naturalnie tak rosną, tylko w odpowiednim momencie trzeba zacząć je podcinać od dołu. Ale to chyba dopiero wieku 3-4lat

Dziękuję Asia
nyna76 10:02, 24 lut 2020

Witaj Basiu, przepraszam, ze tak późno się wpisuję od naszego spotkania, znam Twój wątek i wspaniale sobie radzisz, piękny dom i nasadzenia. Mnóstwo pracy za Tobą, teraz już tylko drobne popraweczki...
Miłego sezonu, udanych wysiewów.
Dalie też kupiłam na gardenii, sadzisz na razie do ziemi i do doniczek do garażu, czy czekasz z karpami w kapersie?
polinka 18:46, 24 lut 2020

sylwik69 napisał(a)

Dziękuję zawsze mi się wydawało,że po takim sprzęcie będzie większy bałagan! wypróbuję na trzcinnikach

Zdecydowanie sprzątania jest więcej po cięciu elektrycznymi nożycami ale przy cięciu sekatorem wysiada nadgarstek.
polinka 18:48, 24 lut 2020

sylwik69 napisał(a)

Polinko z przyjemnością wymiary 2 x 7. Na rośliny nie zwracaj uwagi, do przeniesienia oprócz bukszpanowego zywopłocika.

Sylwia podpisuję się pod pomysłem dziewczyn na małe drzewko wielopniowe w tym miejscu. Pomiędzy oknami będzie świetnym zielonym akcentem Dołem dałabym na całości zieloną Hakonechloa ale nie wiem co z żywopłotkiem bukszpanowym...