Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Makusia 11:39, 01 wrz 2016

No w sumie jeśli według UE marchewka to owoc, a ślimak, to ryba, to iglak miłorząb już aż tak nie dziwi

Czyli, że w kwaśność trzeba jegomościa zaopatrzyć?
Toszka 12:12, 01 wrz 2016

Trzeba

I w kwestii miłorzęba
jak to moja babcia mawiała " człowiek głupi się rodzi i głupi umiera, niestety wiedząc o tym. Dlatego śmierć tak przeraża"
Makusia 12:38, 01 wrz 2016

No! Twoja Babcia to musiała być konkretną kobietą! Wiem już skąd Twa Mądra Głowa kod genetyczny wzięła!
sylwik69 13:37, 01 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
No nie mówcie że miłorząb to iglak... to pewnie dlatego tak jakoś marnie mi rośnie... posadziłam go do normalnej ziemi.

Dosyp mu kwaśnej ziemi i kory,człowiek uczy się całe życie!
Toszka 13:38, 01 wrz 2016

Nie ma kwaśnej ziemi jako takiej. Jedynie w lesie...i to też nie każdym
Makusia 13:51, 01 wrz 2016

Mój niedołęga wylądował w przechowalniku. Dużo dobra w postaci końskiej dawki qupy dostał. Do wiosny musi sobie poradzić- wtedy trafi- albo i nie- z docelowe miejsce...

Toszka wpadnij do mnie proszę, bo potrzebuje zdania Twego...
anetta 10:38, 02 wrz 2016

Witam, oj dzieje się u Ciebie dzieje... Będzie piękny ogród.Warzywnika zazdroszczę Pozdrawiam.
sylwik69 19:00, 02 wrz 2016

Dobrze że jesień nadciąga.Czas trochę zwolnić i zebrać myśli.Wiele by się chciało zrobić i posadzić i głowa pełna,planów,wyobrażeń i niepewności czy to napewno tak!a może wszystko żle.Ach gdybym tak wygrała w totka albo dostała spadek od cioci z Ameryki to posadziłabym same cisy jako ramy mojego ogrodu i piękne drzewa-solitery w formach kolumnowych i kulistych a potem pochyliła się nad rabatkami i szalała..w bieli,purpurze i fiolecie!
Ale raczej nie mam co liczyć na to że coś wygram lub dostanę,więc przy herbatce w jesienno-zimowe wieczory będę czytać Ogrodowisko i marzyć o przeprowadzce do swojego domu.A może ktoś w międzyczasie do mnie napisze..
asiak 20:53, 02 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)
Dobrze że jesień nadciąga.Czas trochę zwolnić i zebrać myśli.Wiele by się chciało zrobić i posadzić i głowa pełna,planów,wyobrażeń i niepewności czy to napewno tak!a może wszystko żle.

Oj, tak Sylwia... masz rację
Elka 21:29, 02 wrz 2016

Sylwia i ja się dołączam do Twych złotych myśli. Tyle by się chciało, a ja nawet bogatej cioci nie mam Póki co do zimy walczyć będę z gliną.