Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

mamtu 08:37, 30 sie 2016

Wpadam z rewizytą i pozdrawiam.
sylwik69 16:51, 30 sie 2016

Jałowce w ilości 3 szt.kupiłam aby prowadzić w formie"na pniu".Bialy rozchodnik trafił koło kominka od oczyszczalni,choć wiem że tam muszą trafić zimozielone,aby go zakryły przez cały rok.Więc rabatka nie udała mi się,raczej potraktuję ją jako przechowalnik,bo posadziłam tam też podzieloną trzęślicę modrą i 4 szt bukszpanów

Korzystając z pięknej pogody codziennie coś działam.Odchwaściłam wszystkie rabaty i dalej wzbogacam glebę w korę.Wczoraj byłam w szkółce która specjalizuje się we wrzosach i innych kwasolubnych,ale szukałam ładnych drzew o kulistej lub kolumnowej formie.Znalazłam miłorzęby japońskie bilboa od 40 zł za szt wzwyż.No i poprzechadzałam się wśród pięknych roślin i jakoś bardzo mnie to relasuje i dodaje energii.Tu też wykiełkował pewien pomysł,którym się chce podzielić wkrótce.
sylwik69 17:01, 30 sie 2016

Pośrodku szkieletu z patyków które improwizują 2 symetryczne rabaty będzie ścieżka z płyt betonowych.Prowadzi z tarasu do gospodarczego i warzywniaka.
Taki będzie więc widok z tarasu.Wymyśliłam geometryczne rabaty pośrodku których znajdą się 2 drzewa/jeszcze nie wiem jakie/ i obwódka z bukszpanu lub trawy np kostrzewa sina,bo mam jej trochę i fajnie u mnie rośnie.Proszę o pomoc i sugestie
sylwik69 17:08, 30 sie 2016

To samo miejsce w zbliżeniu,na prowizorki nie patrzymy!może ktoś ma jakiś pomysł
asiak 17:17, 30 sie 2016

Ja to nie podpowiem, bo sama czekam na podpowiedzi
Ale już zaczyna się u Ciebie coś dziać, super
sylwik69 18:52, 30 sie 2016

asiak napisał(a)
Ja to nie podpowiem, bo sama czekam na podpowiedzi
Ale już zaczyna się u Ciebie coś dziać, super

Asia dzieje się oj dzieje,wieczorem gdy zamykam oczy dalej widzę mój ogródmogłabym coś więcej zrobić gdyby posypała się lawina burzy mózgów..
asiak 18:56, 30 sie 2016

Ja też cały czas myślę o działce
Kładę się wieczorem myślę, rano myślę, teraz też myślę...
Zmykam właśnie na działeczkę
alis 19:10, 30 sie 2016

Sylwio widzę, że działasz intensywnie, supcio
Może umbry w tych kwadratach albo Pissardi ewentualnie Nigry? Generalnie podobają mi się drzewa o kulistych koronach, może dlatego piszę o tych śliwach
sylwik69 19:44, 30 sie 2016

alis napisał(a)
Sylwio widzę, że działasz intensywnie, supcio
Może umbry w tych kwadratach albo Pissardi ewentualnie Nigry? Generalnie podobają mi się drzewa o kulistych koronach, może dlatego piszę o tych śliwach

Mi też podobają się formy kuliste i kolumnowe z przewagą tych ostatnich.Drzewa które polecasz to wszystkie w bordowym kolorze,czy nie za dużo tego koloru u mnie?zobacz mam dookoła berberysy,więc w słońcu wszystko jest fajnie wybarwione.A miłorzęby? czy pasowałyby tutaj?
Alis dzięki za odzew!
sylwik69 19:46, 30 sie 2016

asiak napisał(a)
Ja też cały czas myślę o działce
Kładę się wieczorem myślę, rano myślę, teraz też myślę...
Zmykam właśnie na działeczkę

to już choroba Ogrodowiskowa!!!