Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 10:57, 01 maj 2020

Tej ziemi było już tam sypane wielokrotnie i różnej: gorszej,lepszej! na razie rozłożę obornik na całości,po dzisiejszych nocnych opadach wygląda dużo lepiej.Popazurkowany fajnie się rozsypuje i tworzy już inną strukturę.
Na 80 m2 trawnik zasiałam bo tam jest inna gleba,po zwałowaniu przesypię nasiona obornikiem przez skrzynkę warzywną,aby przykryć lekko wierzchnią warstwę.
A dalej? nie wiem...może uda się załatwić glebogrezarkę
kasiab 11:03, 01 maj 2020

Ty już jesteś w zupełnie innym miejscu niż ja. U siebie będę po przekopaniu kopać drugi raz, z grubsza wyrównam, rozrzucę obornik i będę kopać. Później wałowanie grabienie wałowanie. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Nie ukrywam, że ta susza skłania mnie do trawnika dopiero na jesień...
sylwik69 14:32, 01 maj 2020

kasiab napisał(a)
Ty już jesteś w zupełnie innym miejscu niż ja. U siebie będę po przekopaniu kopać drugi raz, z grubsza wyrównam, rozrzucę obornik i będę kopać. Później wałowanie grabienie wałowanie. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Nie ukrywam, że ta susza skłania mnie do trawnika dopiero na jesień...

Kasia jeśli tak,to rozrzuć obornik,mączkę,posiej poplon i całość glebogrezarką.Teraz tak bym zrobiła zaoszczędzając sobie wielokrotnego kopania,równania grabienia...
Dopiero po glebogrezarce grabienie i wałowanie,więc masz do jesieni dużo czasu tylko jeśli grozi nam susza to sytuacja we wrześniu nie będzie lepsza
Pożyjemy zobaczymy!
Dziś ja robię za glebogrezarkę.Właśnie dowiozłam obornika i działam świątecznie
W końcu dziś ŚWIĘTO PRACY

;
sylwik69 15:18, 01 maj 2020

W tej części już posiałam trawę
Johanka77 15:28, 01 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
No to trzymam kciuki, żebyś kiedyś zmieniła awatar na swoje zdjęcie jak biegasz po tym super trawniku

O to, to, to, to, to, to!!!!
kasiab 16:21, 01 maj 2020

Trzymam kciuki za trawke
Anda 16:24, 01 maj 2020

Super to wygląda, pracowity dzień
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 16:54, 01 maj 2020

Robiłam za glebogrezarkę, zawzięłam się i nie odpuszczam
sylwik69 18:56, 01 maj 2020

Pola napisał(a)
My zostawiliśmy kawałek trawnika, ale głośno się mówi, że może w tym roku przyjść zakaz podlewania ogrodów.
To będzie dramat, mamy studnię więc coś tam pod roślinki będzie

Też chciałabym mieć swoją studnię, woda dużo lepszej jakości. Może prognozy się nie sprawdzą
Anda 18:59, 01 maj 2020

Kobieto, podziwiam, jesteś pierwszorzędną glebogryzarką
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies