Ale burza mózgów!strasznie sie cieszę!wszystko sprawdzę i poczytam,czy na moje piaski i słoneczko się nadajączy on ma tylko żółte owoce?bo ja nie bardzo lubię ten kolor i z białymi hortensjami nie bardzo go widzę
Czytaj, czytaj. Bo drzewa później trudno wymienić. Faktycznie musisz miec coś kolumnowego, bo sąsiad już się z tujami rozpanoszył i cokolwiek z koroną byś posadziła, to mu tuje zasłonią. A i u Ciebie mało miejsca..
Na tej stronie są rzeczowe informacje o drzewach i fajna wyszukiwarka. Może jeszcze coś znajdziesz. Ale powiem Ci, że i tak najlepiej kupowac jak się zobaczy.
Dzięki za odwiedziny. Widzę burzę mózgów u Ciebie Bardzo marzył mi się Ambrowiec Slender sholiuette, jednak jak na rozmiary mojej jednej rabatki był po prostu za duży. Za wysoki u mnie. No ale to drzewo kolumnowe . Amanogawa, Buk Dawick w odmianach są częściej występujące w sprzedaży.
Dokładnie!ambrowca nie ma w tej szkółce,którą mi podałaś/byc może na wiosnę/jest najwęższy z wszystkich kolumnowych!,jeszcze te amonagawy sprawdzę,ich różowe kwiaty bardziej mi pasują do hortensji,kocimiętek i szałwii i pewnie są bardziej dostępne.Dwie rabaty w kwadratach są na str.47 mają 2mx2m od środka jednego do drugiego są ok 3 m oraz na str.38
To widok z tarasu i jednocześnie z salonu,a wiec bardzo ważne miejsce!
Witaj Przychodzę od Karolki z Maluśkiewicza. Do dzisiaj rana też myślałam, że nie ma dla mnie i do mojego ogrodu drzew. Zobaczyłam u Reni graby fastigiata i bardzo mi się spodobał ich kolumnowy pokrój. Jeszcze brzozy chodzą mi po głowie.
Ciekawa jestem co Ty wybierzesz. Będę zaglądała
Sylwia można podcinać, ale jeśli myślisz o miłorzębie na rabatę przy płocie, to odradzam. Miłorząb rośnie wysoki i z natury nie jest kolumnowy- chyba, że znajdziesz taka odmianę, to nie czytaj dalej .
Będziesz musiała go regularnie podcinać żeby utrzymac kolumnowy pokrój. Ok, do wysokości 3-4 metrów jestes w stanie to zrobić. Ale co potem? Będziesz zamawiac podnośnik? A wierz mi, że miłorząb potrafi wypuścić "baty" szeroko, nawet na 2 metry.
No i tuje sąsiada. Nie wiem jak wysoko zamierza je prowadzić, ale jesli Twoje drzewo zacznie je przerastać i wchodzić do sąsiada, a nie cięte będzie, to masz murowaną wojnę z sąsiadem.
To już chyba lepiej te buki posadź, to tylko trochę będziesz je podcinać, ale pokrój będziesz miała zachowany.
Tak, tam buki pokrojem pasują. A słońce od której strony świeci?
Bo ja to bym tam widziała coś z dużą koroną co się pięknie na zimę przebarwia. Ambrowiec, klon Red Sunset, grujeczniki, albo nawet miłorząb
nie zasłonią na warzywnik.
W sumie w tych kwadratach to mogłoby być wszystko co ci się podoba. I Nigry pasują, i kule na pniu i korony
Aneto,no to miłorzęba skreślam ,faktycznie będzie póżniej problem!wojny z sąsiadem też nie chcę,bo ugodowa i spokojna kobitka ze mnie
Wiesz,te amonagawy też fajne,przynajmniej na zdjęciach!
Gdzie Toszka przepadła?brakuje jej rad
Oj niezły mętlik mam w głowie...