Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Makusia 11:31, 20 paź 2016

Macham!
Tak narzekałaś, tak narzekałaś, a pędzisz do przodu w deszczu i chłodzie nawet!
sylwik69 15:08, 20 paź 2016

Makusia napisał(a)
Macham!
Tak narzekałaś, tak narzekałaś, a pędzisz do przodu w deszczu i chłodzie nawet!

No a teraz odchoruję,z nosa już leci!

BasiaLT 17:25, 20 paź 2016

Obwódki super Chyba sadziłaś z linijką bo odstępy idealne
sylwik69 18:54, 20 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Obwódki super Chyba sadziłaś z linijką bo odstępy idealne

Dziękujęmoją linijką była łopatka którą sadziłam
sylwik69 19:25, 20 paź 2016

Dziewczyny prosze o radę jakiej odmiany buka kolumnowego widzicie na rabacie od strony sąsiada?/str.37/ a jakie w kwadratach na str.47?
Ja myślę o Dawyck Gold w obwódkach bukszpanowych/w kwadratach/i Dawyck Purple 3szt. na rabacie przy płocie sąsiadaczekam na wasze opinie.
Znalazłam takie drzewka 100-130 cm wys.,bo na wieksze finansowo mnie nie stać,ale ponoć 20 cm przyrastają co roku
sylwik69 15:54, 23 paź 2016

A co tu tak cicho?nikt do mnie zagląda,nic nie chce doradzić?
Nie jestem zwolenniczką pracy w niedzielę,ale korzystając z pięknej jesiennej aury 18 stopni i słońca,wyczyściłam i przekopałam z obornikiem warzywniak a także stworzyłam miejsce dla 3 borówek zdejmując darń i wymieniając ziemię.Szybko zjadłam obiad i pojechałam na cmentarz,aby umyć pomniki.Stroiki zrobiłam wcześniej.A teraz czas na niedzielną kawę
Nett 16:22, 23 paź 2016

Ojeju, 18 stopni? I gdzie tu sprawiedliwość??? U mnie 10 i leje, a ja mam migrenę. Podziwiam Sylwik, podziwiam.

A co do buczków- kocham je od jakiegoś czasu miłością wielką, więc ja bym sadziła. Zaraz zajrze tylko gdzie te purpurowe chcesz sadzić, bo to jednak ciemne drzewo będzie.
sylwik69 16:27, 23 paź 2016

Nettfajnie że zajrzałaś!purpurowe widzę na tle tuj sąsiada i w szpalerze hortensji Lime Light,ale też mam wątpliwości.Z okien domu nie będą widoczne w linii prostej ale z szarościami budynku będą fajnie grały..
Nett 16:28, 23 paź 2016

Miejsce fajne dla buczków. Nie wiem jak tam szeroko masz i czy na pewno się zmieszczą, bo to duże drzewa będą, ale jak policzyłaś i jest ok, to sadź.

W tej chwili to tam wszystko pasuje. I umbry i graby i buczki i amanogawy i co tam jescze byś chciała.
sylwik69 16:40, 23 paź 2016

Nett napisał(a)
Miejsce fajne dla buczków. Nie wiem jak tam szeroko masz i czy na pewno się zmieszczą, bo to duże drzewa będą, ale jak policzyłaś i jest ok, to sadź.

W tej chwili to tam wszystko pasuje. I umbry i graby i buczki i amanogawy i co tam jescze byś chciała.

Dziękimam tam tylko 1m szer ale myślę że kolumnowe dadzą radę i można je trochę podcinać