Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

BasiaLT 10:12, 15 mar 2017

Różane szaleństwo na całego kibicuję
KasiaWB 19:40, 15 mar 2017

vita napisał(a)
Śledzę dyskusję o różach, nigdy tematu nie ogarnęłam, chociaż przewinęło się u mnie róż całe mnóstwo. Kibicuję i pozdrawiam

a czy ten temat w ogóle można ogarnąć ?
nie mam zbyt wielu róż, ale za to fajne, mnie zachwycają będzie ciut więcej doświadczenia też mam ciut
Pozdrawiam
KasiaWB 19:41, 15 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Różane szaleństwo na całego kibicuję

co roku ogarnia mnie to szaleństwo, ale ostatnio tylko słownie mam nadzieję, że w tym roku chociaż cząstkę zrealizuję
Pozdrawiam
tulucy 06:25, 16 mar 2017

Podziwiam za zdecydowanie ja pękłam przy pierwszych zakupach... W zasadzie każdą prawie róże bym mogła mieć dlatego nie dla mnie jednolite nasadzenia
laurowisnia 09:45, 17 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

Bardzo dziękuję, zatem najbliżej do Princess Anne masz rację, że na wystawę odpowiednio szykuje się rośliny
u mnie ma to być jedna sztuka wśród bladawców, więc może warto zaryzykować to zestawienie bo dopiero jak słusznie piszesz na danym stanowisku okaże się czy będzie pasować i ...za ok. 3 lata - przynajmniej u mnie jak wynika z dotychczasowego doświadczenia
Dziękuję za pouczającą wypowiedź, wolę posłuchać znawców tematu

Nie znawców, ja je tylko kocham i wciąż kupuję, choć teraz trudny wybór - przy braku miejsca - byliny czy róże.
Mój pierwszy wybór angielek - Othello i Heritage, kwiat jednej i drugiej bardzo mi się podobał, nadal ale obie obok siebie zupełnie mi nie pasowały i to nie ze względu na kolor. To była moja pierwsza lekcja.
KasiaWB 08:00, 18 mar 2017

tulucy napisał(a)
Podziwiam za zdecydowanie ja pękłam przy pierwszych zakupach... W zasadzie każdą prawie róże bym mogła mieć dlatego nie dla mnie jednolite nasadzenia

) w pierwszych 2-3 latach również kupowałam różne różności, jak leciało ) na szczęści szybko mi przeszło róże które mam kupiłam świadomie co do gatunków, ale mam kilka roślin, z którymi nie mam pojęcia co zrobić dzisiaj... kłopot tylko mam...
KasiaWB 08:08, 18 mar 2017

laurowisnia napisał(a)

Nie znawców, ja je tylko kocham i wciąż kupuję, choć teraz trudny wybór - przy braku miejsca - byliny czy róże.
Mój pierwszy wybór angielek - Othello i Heritage, kwiat jednej i drugiej bardzo mi się podobał, nadal ale obie obok siebie zupełnie mi nie pasowały i to nie ze względu na kolor. To była moja pierwsza lekcja.

byliny i róże i jedne i drugie muszą być, ale również i inne rośliny ) ja też mam mało miejsca i muszę to pogodzić. Wielu róż mieć nie mogę dlatego muszę dobrze to przemyśleć. Moje pierwsze zakupy różane ach trudno było się ograniczyć )) potem posadziłam je na tymczasowym miejscu, by dopiero po 2-3 latach przesadzić na miejsce stałe. Nie chcę już niczego kupować tymczasowo )) co roku coś przesadzam i wysadzam i to jeszcze potrwa ) i to jest moja lekcja )
KasiaWB 08:11, 18 mar 2017

z dnia dzisiejszego

słabe zdjęcie, ale ptaszki cudne

i troszkę wiosny, ale jeszcze zimno i pada deszcz

KasiaWB 08:12, 18 mar 2017

ciemierniki nie są spektakularne mus ładniejsze kupić na przyszły rok
_Martini_ 08:23, 18 mar 2017

Już się robi kolorowo
Ja czekam wciąż na moje kwiatuchy.
Śliczne ptaszki Cię odwiedziły.