Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

kitek81 20:31, 27 mar 2017

ja promanalem chyba jutro wieczorkiem prysnę, bo temp w nocy ma być conamniej 6 stopni,a i pąki na drzewkach zaczynają już pękać
wiosna śliczna u Ciebie, pszczółki już pracują i my ogrodomaniaki też
anabuko1 22:39, 27 mar 2017

Kasiu, piękne krokusikowe zdjatka.
I te kolory!!
I te buszujące owady.
ja jeszcze w swoich nie widziałam
kamasja 12:52, 28 mar 2017

Tak mało zaglądam na O, że nawet nie wiedziałam o Twoim nowym wątku nadrobię zaległości Pozdrawiam Kasiu.
KasiaWB 19:41, 29 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź miseczniki będę mieć na uwadze. A tuje sadzilismy 5 lat temu i daleko im jeszcze do takiej ściany. Ale miały trudne warunki na poczatku.

misieczniki trzeba mieć na szczególnej uwadze, bo są trudne do zwalczenia i powodują duże straty w cisach
Nasze tuje też miały trudne początki, od chyba 2 czy 3 lat mają linię kroplującą i jest lepiej. Twoje też się poprawią aaa i teraz wiosną jak jest cieplej warto popsikać je dolistnie Pinivitem.
Powodzenia!
Pozdrawiam
KasiaWB 19:47, 29 mar 2017

Marga napisał(a)
Prawdziwa wiosna u Ciebie, Kasiu Eleganckie żywopłoty robią wrażenie.
Brakowało nam Ciebie dzisiaj.
Pozdrawiam cieplutko

dzisiaj za dnia był dopiero drugi cieplejszy dzień, ale przecież będzie już tylko ładniej
Wczoraj eM posikał żywopłoty cisowe Promanalem, mam nadzieję, że z powodzeniem zostaną uwolnione od misecznika, to dopiero będą eleganckie
Żałuję, że nie byłam na spotkaniu, ale tak bywa

Pozdrawiam serdecznie!
KasiaWB 19:48, 29 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Ależ kolorowo u ciebie a te floksy biało - fioletowe po prostu rewelacyjne

Mało tych kolorków, ale z czasem będzie więcej
KasiaWB 19:49, 29 mar 2017

MAD napisał(a)
Też takiego "ups-a" mam. I kilka połowicznych upsów. Wkurzające to strasznie.

Wiosna cudna!

nom może odbije jeszcze, a może nie... Połowiczne też mam i będę reanimować. Szkoda.

wiosna - tak, nareszcie
KasiaWB 19:51, 29 mar 2017

katel napisał(a)
Pięknie już u Ciebie , ja też mam problem co roku z tym promanalem, bo ma być już stosunkowo ciepło ale rośliny w pąkach, zerknij tu może Ci się przyda:
Oprysk promanalem

Kasia, dziękuję za linka, przydał się wczoraj eM popsikał. Mam nadzieję, że skutecznie. Zastanawiam się czy ten oprysk trzeba powtórzyć za kilka dni czy raz wystarczy?
Pozdrawiam
KasiaWB 19:53, 29 mar 2017

kitek81 napisał(a)
ja promanalem chyba jutro wieczorkiem prysnę, bo temp w nocy ma być conamniej 6 stopni,a i pąki na drzewkach zaczynają już pękać
wiosna śliczna u Ciebie, pszczółki już pracują i my ogrodomaniaki też

pewnie już zrobiłaś oprysk. Chyba ostatni moment. U nas jeszcze stosunkowo chłodno, ale też już po opryskach.

Ja może w weekend coś zrobię w ogródku.

Pozdrawiam
KasiaWB 19:55, 29 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
Kasiu, piękne krokusikowe zdjatka.
I te kolory!!
I te buszujące owady.
ja jeszcze w swoich nie widziałam

Witaj kolorów najbardziej mi brakuje już od jesieni ))
Myślę, że wkrótce zobaczysz, bo wreszcie ciut cieplej
Pozdrawiam