Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 19:56, 29 mar 2017

kamasja napisał(a)
Tak mało zaglądam na O, że nawet nie wiedziałam o Twoim nowym wątku nadrobię zaległości Pozdrawiam Kasiu.

fajnie, że wpadłaś z wizytą zaglądaj na O. częściej wszak to nowy sezon Pozdrawiam
_Martini_ 21:15, 29 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

misieczniki trzeba mieć na szczególnej uwadze, bo są trudne do zwalczenia i powodują duże straty w cisach
Nasze tuje też miały trudne początki, od chyba 2 czy 3 lat mają linię kroplującą i jest lepiej. Twoje też się poprawią aaa i teraz wiosną jak jest cieplej warto popsikać je dolistnie Pinivitem.
Powodzenia!
Pozdrawiam

Właśnie kluczowe oczywiscie było podlewanie, bo rosły początkowo w trawie. W korze znaczniej lepiej się mają. Pinivitu nie miałam. Dzieki, zastosuję na pewno.
Gocha 21:47, 29 mar 2017

Kasiu ja po raz pierwszy wykonywałam oprysk Promanalem , nigdy wcześniej mi sie nie udawało. Ale pryskałam około 2 tygodnie temu i nie wiem czy była odpowiednia temperatura. Czy cos chciałabyś kupić w szkółce tej o której napisałam ? Kupiłam dzisiaj kolejny ciemiernik ale jeszcze nie mam fotki. Buźka
katel 22:15, 29 mar 2017

Kasiu wydaje mi się, że raz a dokładnie powinno wystarczyć .
KasiaWB 18:58, 30 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Właśnie kluczowe oczywiscie było podlewanie, bo rosły początkowo w trawie. W korze znaczniej lepiej się mają. Pinivitu nie miałam. Dzieki, zastosuję na pewno.

KasiaWB 19:01, 30 mar 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu ja po raz pierwszy wykonywałam oprysk Promanalem , nigdy wcześniej mi sie nie udawało. Ale pryskałam około 2 tygodnie temu i nie wiem czy była odpowiednia temperatura. Czy cos chciałabyś kupić w szkółce tej o której napisałam ? Kupiłam dzisiaj kolejny ciemiernik ale jeszcze nie mam fotki. Buźka

Gosiu, no popatrz, to tak jak ja ) też pierwszy raz, z tego samego powodu. Głównie nie było czasu, albo za zimno albo już za ciepło )
Nie wiem czy coś chciałabym kupić, bo nie wiem co mają, ale zachęcona Twoją rekomendacją ...może bym coś znalazła w dobrej cenie
Kolejny ciemiernik mówisz ))
Buźka!
KasiaWB 19:03, 30 mar 2017

katel napisał(a)
Kasiu wydaje mi się, że raz a dokładnie powinno wystarczyć .

dzięki! zatem nie będę powtarzać. Niech przepadną te miseczniki i dadzą rosnąć moim ciskom
anabuko1 20:28, 30 mar 2017

KasiaWB napisał(a)

Witaj kolorów najbardziej mi brakuje już od jesieni ))
Myślę, że wkrótce zobaczysz, bo wreszcie ciut cieplej
Pozdrawiam

o ja też jestem lubiąca i to bardzo kolory w ogrodzie.
I nie lubię tego szarego okresu od późnej jesieni do wczesnej wiosny .już wówczas budzę się do radośniejszego życia
życzę powodzenia z walką z misecznika .
ja w ubiegłym roku walczyłam z jakimś potworkiem co ni zaatakował 10 -letni jałowiec Blue Arrow.
Po wielu opryskach udało się
KasiaWB 07:24, 01 kwi 2017

Poranny obchód

ciemierniki po 3 czy 4 latach wyglądają wreszcie jako tako

malutkie listeczki brunery

zawilce

i pierwsze kolorki
KasiaWB 07:26, 01 kwi 2017

pierwsze żonkile

bergenia