Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

Filomena 09:50, 01 kwi 2017

Pryskałam kilka lat temu raz jeden jedyny promanalem jak miseczniki pojawiły się na moich cisach - wiosną, standardowo, efektem: brak miseczników do dnia dzisiejszego
Nie pryskam prewencyjnie promanalem, unikam też chemii w ogrodzie, stosuję ją tylko w ekstremalnych sytuacjach.
Filomena 09:52, 01 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
,,,Kalina angielska

szkoda, że zapachu netem nie da się przesłać
Pola 12:25, 01 kwi 2017

Ceglana ściana cudna moje niespełnione marzenie, ogród coraz piękniejszy zaglądam i macham
BasiaLT 20:57, 01 kwi 2017

Ależ u ciebie wiosna ruszyła z kopyta. Cudowne widoczki.
an_tre 21:37, 01 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

bergenia

Kasiu piękne ujęcie
moje jeszcze w pąkach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
katel 22:19, 02 kwi 2017

Byłam dziś w Waszym Lidlu i widziałam Clematis Montana i na moje oko to Montana nie jest . Rozszalała się wiosna u Ciebie - u mnie dzisiaj wszystko ruszyło no ale przy takiej temperaturze
KasiaWB 21:57, 03 kwi 2017

Marga napisał(a)
Kasiu, tym razem u Ciebie, wiosna bardziej zaawansowana
Szczególnie Twoje bergenie mnie zdziwiły Musze się przyjrzeć koniecznie moim czy też juz zaczynają kwitnąć.
Miłego ciepłego dnia

weekend był wspaniały, dużo czasu spędziłam na dworze od słońca, ciepła od razu mi się lepiej zrobiło, jak roślinom
Bergenie dają czadu jedne z nielicznych kwitnących u mnie
Pozdrawiam
KasiaWB 22:05, 03 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Kasiu, pięknie wszystko ruszyło u Ciebie. Jakie masz clematisy?
Dzięki za zdjęcie cisów. Idę sprawdzić swoje.

mam mało clematisów: Albina Plena, Jerzy Popiełuszko, Violet Elizabeth, Maidwell Hall, Summer Snow, Blue Angel i już pisałam, że kupiłam w L. ale niestety chyba to nie są montana ani alpina (( buuu, zobaczymy na co się nabrałam
Mam kilka typów, które bardzo chciałabym jeszcze mieć będę cierpliwie polować, jak trafię to kupię, a jak nie to trudno )

Cisy ogólnie mam ładne, ale te miseczniki trochę je "popsuły". Wydałam im wojnę.

Pozdrawiam
KasiaWB 22:08, 03 kwi 2017

Filomena napisał(a)
Pryskałam kilka lat temu raz jeden jedyny promanalem jak miseczniki pojawiły się na moich cisach - wiosną, standardowo, efektem: brak miseczników do dnia dzisiejszego
Nie pryskam prewencyjnie promanalem, unikam też chemii w ogrodzie, stosuję ją tylko w ekstremalnych sytuacjach.

gratuluję my pierwszy raz zastosowaliśmy ten środek, innej rady nie było. Miseczniki od 3 lat żerują na cisach, letnie opryski innym preparatem nic nie dały. Już im nie odpuszczę. Ma nadzieję, że więcej nie będę musiała ich oglądać, bleee.
KasiaWB 22:10, 03 kwi 2017

Filomena napisał(a)

szkoda, że zapachu netem nie da się przesłać

jeszcze nie kwitnie ale czekam tylko na ten zapach faktycznie szkoda, że przez ekran nie czuć obłędny zapach kwiat i zapach to jedyna zaleta tej rośliny, ogólnie u mnie ma brzydki pokrój, może trzeba radykalne cięcie zrobić. Ale to moja wina, bo kupiłam "okazyjnie" taki pokraczny egzemplarz, no to teraz mam )