Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

bdan 18:58, 04 paź 2016

Toszka napisał(a)
Największemu wrogowi nie zaproponuję rabaty żwirowej...zwłaszcza pielenia i wydłubywania wrośniętych chwastów typu szczawik, oset czy mlecz.

Szczawik i mlecz w rabacie żwirowej to nic. Mnie wię w takiej rabacie werbena wysiała. Można powiedzieć, że na 2 cm2 jedna sztuka werbeny
asiak 19:54, 04 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam się dzisiaj i ja Pooglądałam początki i końcówkę....na czytanie na razie czasu brak, ale mogę napisać z radością w duszy, że nic mnie tak nie cieszy jak ktoś się ostro do pracy bierze i efekty ma takie jak na Twoich ostatnich fotkach Widać, że jesteście pełni pasji i zapału, że wiecie w jakim celu jesteście na O... i umiecie korzystać z rad innych. W tak krótkim czasie zrobiliście mega pracę i wygląd działki zmienił się o 360 stopni Tak trzymać

Sylwia, dziękuję bardzo Staramy się, w końcu kupując działkę trzeba się liczyć z pracą na niej, a zwłaszcza, jak chce się ja zrobić po swojemu
Biorąc pod uwagę fakt, że mało się znam ( na razie ) bardzo chętnie korzystam z cennych rad ( tu ukłon w stronę Toszki i innych )
Jeszcze raz bardzo dziękuję i zapraszam częściej
asiak 20:06, 04 paź 2016

asica napisał(a)
A jeśli mogę wrzucić swoje trzy grosze - M. koniecznie musi kostkę kłaść? Ja miałam zamiar układać zanim trafiłam na Ogrodowisko. Tu nauczono mnie,od pierwszych dni, co to są docięte kanty. Teraz cieszę się, że nie mam kostek, mogę zmieniać rabaty na szerokość, kształt. Nudzą mi się fale, tnę prostą linię. Znajomi, którzy położli kostkę zazdroszczą mi, że nic nie ogranicza mnie w nowych pomysłach.

Asiu, kostkę musimy położyć, bo takie było na samym początku założenie Wydaliśmy na nią niemałą kasę, więc musowo ją kłaść musimy. Jakbym powiedziała mężowi, że kostki nie kładziemy... wolę nie wiedzieć jak by zareagował
Co ciekawe, kupiliśmy też taką mniejszą kostkę granitową, którą miałam wykładać okręgi wokół drzewek
Dobrze, że niedużo jej jest, ale leży i czeka nie wiem na co? hihihi
Nie mam na nią pomysłu
asiak 20:07, 04 paź 2016

Nett napisał(a)
O właśnie, to jest myśl. Inne wyjście to ułożyc na sucho, bez betonu. Ja tak swoją położyłam 2 miesiące temu, a teraz zdjęłam bez wielkiego żalu jak mi Toszka rabaty wymyśliła.

Tak właśnie chcemy ułożyć, na sucho w ziemi... zawsze można przesunąć
asiak 20:09, 04 paź 2016

bdan napisał(a)

Szczawik i mlecz w rabacie żwirowej to nic. Mnie wię w takiej rabacie werbena wysiała. Można powiedzieć, że na 2 cm2 jedna sztuka werbeny

Pewnie macie rację z tymi rabatami żwirowymi... ładnie wygląda jak zrobiona
Ale i tak mi się podobają
bdan 20:16, 04 paź 2016

Asiu ja mam sporo takich rabat, i na pewno nie zamieniłabym ich na wysypane kora, bo spełniają swój cel.
A że praca jest z nich - a przy czym nie ma?
asiak 20:47, 04 paź 2016

bdan napisał(a)
Asiu ja mam sporo takich rabat, i na pewno nie zamieniłabym ich na wysypane kora, bo spełniają swój cel.
A że praca jest z nich - a przy czym nie ma?

Idę ogladać
Ewik 16:58, 05 paź 2016

Dzieje się u Ciebie ☺super .
asiak 19:40, 05 paź 2016

U mnie strasznie zimno, wietrznie i deszczowo... brrrrr
Od poniedziałku nie byłam na działce
Margerytka40 19:49, 05 paź 2016

asiak napisał(a)
U mnie strasznie zimno, wietrznie i deszczowo... brrrrr
Od poniedziałku nie byłam na działce

U mnie też pogoda pod psem , no ale jak jest jesień musi padać . Deszcz roślinności potrzebny .