Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 20:13, 03 lut 2017

No i zmartwiłaś mnie Ewuś Wiem, że dobrze radzisz, znasz się lepiej...
A jakby ten warzywnik czymś odgrodzić, żeby tak nie rzucał się w oczy?
Ta moja działka jest malutka i nie ma jak tego podzielić
Bardziej podobają mi się właśnie formalne ogrody, ale mój taki do końca nie będzie... zdaję sobie z tego sprawę
Anda 20:14, 03 lut 2017

Lawenda do róż to tak nie za bardzo, bo róże potrzebują żyznej ziemi i wody, a lawenda wprost przeciwnie. Za to szałwie i przywrotniki jak najbardziej dadzą radę w takich warunkach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 20:16, 03 lut 2017

A mnie jakoś tak przyszła do głowy na to zakreskowane miejsce ciemnolistna krzewuszka Minor Black. Nie rośnie bardzo wysoko.
Anda 20:24, 03 lut 2017

asiak napisał(a)
No i zmartwiłaś mnie Ewuś Wiem, że dobrze radzisz, znasz się lepiej...
A jakby ten warzywnik czymś odgrodzić, żeby tak nie rzucał się w oczy?
Ta moja działka jest malutka i nie ma jak tego podzielić
Bardziej podobają mi się właśnie formalne ogrody, ale mój taki do końca nie będzie... zdaję sobie z tego sprawę

Hmm... jakby tu pogodzić formalność z wiejskością Posadź te rośliny tak, jak napisałaś. Najwyżej popatrzymy za bardziej wiejskimi bylinami do róż Szałwie i przywrotniki jak najbardziej. Jeszcze orliki, koniecznie. A pod różę na nóżce może maki, Calamintha nepeta. Żeby zakryć szklarenkę to ślaz czy też ślazówki też mogą być pomiędzy różami.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 20:38, 03 lut 2017

Anda napisał(a)

Hmm... jakby tu pogodzić formalność z wiejskością Posadź te rośliny tak, jak napisałaś. Najwyżej popatrzymy za bardziej wiejskimi bylinami do róż Szałwie i przywrotniki jak najbardziej. Jeszcze orliki, koniecznie. A pod różę na nóżce może maki, Calamintha nepeta. Żeby zakryć szklarenkę to ślaz czy też ślazówki też mogą być pomiędzy różami.

O to, to... to mi się podoba
Dziewczyny, ta moja działka nie będzie startować w żadnych konkursach, wiec myślę, że można pomieszać formalność z wiejskością
Takiej typowej wiejskiej działki też nie chcę,z akcentami jak najbardziej
Twoja propozycja z bylinami bardzo mi się podoba
Anda 20:39, 03 lut 2017

To się cieszę, to mamy początek
asiak 20:48, 03 lut 2017

Tylko teraz muszę wybrać róże
Anda 20:50, 03 lut 2017

Ano, raz kozie śmierć
asiak 21:03, 03 lut 2017

Pewnie już jestem upierdliwa
Ewuniu, a zapytam jeszcze o róże w bardziej intensywnych kolorach, takich nawet purpurowych. Ja chyba lubię takie intensywne kolory
asiak 21:55, 03 lut 2017

A co myślicie o Baronesse?