Kochani chcę prosić o pomoc w najbardziej problematycznym miejscu na mojej działce.
Najpierw popytam tutaj u siebie, a jak nie uda się rozwiązać problemu zadam pytanie w innym wątku

Wchodząc u siebie na działkę, na przeciwko u sąsiadów mam takie oto widoki

Nie patrzcie na nieład na mojej działce, bo to wszystko czeka właśnie na wiosnę.
Ta zaśnieżona górka to mój kompostownik, który będziemy budować na nowo. Obok stoi wędzarnia. Wędzarnia jest zbudowana pod samym płotem, więc nie ma możliwości, żeby cokolwiek tam wsadzić.
Bliższe ujęcie...
Chcemy założyć nową siatkę na całej długości, bo sami widzicie jak to wygląda.
Nasadzeń nie da rady zrobić mniej więcej do tej czerwonej pokrywy. Za tą metalową kratą była huśtawka. W tym miejscu będzie zwykła ławka.
Na czym polega problem? Chcę się odgrodzić od sąsiadów na przeciwko i od sąsiadki z lewej strony. Tam gdzie mogę zrobić nasadzenia, czyli za tą kratą metalową, będzie ok, bo coś wsadzę. A jak mam się osłonić w tym rogu na długości kompostownika i wędzarni. Zwykła siatka mnie nie osłoni. Druga sprawa... nie chciałabym wchodząc na działkę mieć centralnie przed sobą kompostownika.
Reasumując... jak odgrodzić się od sąsiadów i jak zasłonić kompostownik? Dodam, że za płotem z każdej strony mało ciekawe miejsca u sąsiadów

I jeszcze ten domek na kurzej łapce u sąsiadów

Czy ktoś podsunie mi jakiś pomysł? Może uda mi się przy Waszej pomocy rozwiązać problem?