Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

BasiaLT 10:23, 06 lut 2017

Ale fajne plany Widzę że na wiosnę prace ruszą pełną parą. Będzie pięknie.
asiak 10:34, 06 lut 2017

Asieńko, bardzo dziękuję, kochana jesteś ale... Jak wsadzę drzewko, to zasłonię domek na kurzej łapce tylko od strony wejścia. Ja z działki też nie chcę oglądać, tego co za moim płotem u sąsiadów. Więc bardziej zależy mi na jakiejś osłonie w tym miejscu, gdzie jest granica miedzy działkami, konkretnie narożnik kompostownika z prawej i lewej strony. Druga sprawa... jak cofniesz się troszkę do moich zdjęć, to tam napisałam, że w prawo od wędzarni ( do czerwonej pokrywy) nie mogę nic wsadzić. Tam jest zbyt mało miejsca, bo od wędzarni coś tam jest wymurowane w ziemi.
Więc, jak by Ci się chciało spojrzeć na to pod tym katem, będę Ci niezmiernie wdzięczna
asiak 10:38, 06 lut 2017

BasiaLT napisał(a)
Ale fajne plany Widzę że na wiosnę prace ruszą pełną parą. Będzie pięknie.

Nawet Basiu nie wiesz, jak się cieszę Powolutku klarują się plany przy problematycznych miejscach. Już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę działać
Margerytka40 10:47, 06 lut 2017

asiak napisał(a)

Nawet Basiu nie wiesz, jak się cieszę Powolutku klarują się plany przy problematycznych miejscach. Już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę działać

No to obie przebieramy nóżkami Asiu, bo ja też już nie mogę doczekać się wcielania planów w życie
asiak 10:52, 06 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)

No to obie przebieramy nóżkami Asiu, bo ja też już nie mogę doczekać się wcielania planów w życie

Myślę, że tych przebierających nóżkami jest więcej
anbu 11:10, 06 lut 2017

Dołączam do klubu niemogącychsiędoczekać

Mój sekator już naostrzony a ja w blokach startowych

asiak 11:21, 06 lut 2017

anbu napisał(a)
Dołączam do klubu niemogącychsiędoczekać

Mój sekator już naostrzony a ja w blokach startowych

makadamia 11:49, 06 lut 2017

asiak napisał(a)
Asieńko, bardzo dziękuję, kochana jesteś ale... Jak wsadzę drzewko, to zasłonię domek na kurzej łapce tylko od strony wejścia. Ja z działki też nie chcę oglądać, tego co za moim płotem u sąsiadów. Więc bardziej zależy mi na jakiejś osłonie w tym miejscu, gdzie jest granica miedzy działkami, konkretnie narożnik kompostownika z prawej i lewej strony. Druga sprawa... jak cofniesz się troszkę do moich zdjęć, to tam napisałam, że w prawo od wędzarni ( do czerwonej pokrywy) nie mogę nic wsadzić. Tam jest zbyt mało miejsca, bo od wędzarni coś tam jest wymurowane w ziemi.
Więc, jak by Ci się chciało spojrzeć na to pod tym katem, będę Ci niezmiernie wdzięczna

Tak wysokiej osłony, żeby ten kurzy domek zasłoniła, to raczej nie postawisz. A nawet jak postawisz, to też będziesz musiała ją zasłonić

W bezpośrednim sąsiedztwie wędzarni i tak nic nie możesz posadzić, bo dym Ci uwędzi roślinę.

Pozostaje tylko posadzenie drugiego drzewka, od strony działki, ale na razie mam za mało danych żeby zaproponować konkretne miejsce.
BasiaLT 11:55, 06 lut 2017

asiak napisał(a)

Myślę, że tych przebierających nóżkami jest więcej

Oj tak Pewnie pół Ogrodowska już stepuje z niecierpliwości.
asiak 11:59, 06 lut 2017

Asiuniu, nie musi być tak bardzo wysoka... niech sobie ten domek tam sterczy, ale muszę coś zrobić, żeby delikatnie się osłonić od nich. Chociaż na wysokość około 1,5 m.może troszkę więcej.
A co myślisz o takim ażurowym płocie z drewnianych poziomych listewek jak ma Iwonka?
To nie musi być całkowicie szczelne. Na dole, gdzie nie mogę nic wsadzić, mąż by mi zbudował jakieś donice, wsadziłabym tam np. bluszcz