Dziękuję Aniu Jeszcze brakuje rynny, firaneczek i jakiejś poprzeczki na tarasie
Jak będzie skończone pokażę dla porównania stary i wyremontowany
Najważniejsze, że jest czyściutko, pomalowane, świeżutko... bo było pożal się Boże...
Musimy jeszcze daszek nad kranem obok tui odnowić
Milenko, kochana ja się nie znam Danusia napisała, że brakuje bordowego i ja tylko przytaknęłam
Ja przecież zielona w tej kwestii, jak na Twojej pięknej rabacie
Najpierw trzeba ująć trochę ziemi z rabaty. Rozsypujesz siarkę i trzeba w miarę głęboko przekopać - ok. 40-50cm.
Podstawą podłoża są suche liście, igliwie, obornik i kora.
Wszystkie dobra sypiesz do dołka i przekopujesz/mieszasz dokładnie z macierzystą glebą.
Dodatkowo warto kupić kilka worków podłoża pod borówki lub rododendrony (nie sam torf!). Na mały krzaczek jeden worek, na większe 2-3. Zależy od wielkości.
Roślinę w doniczce namaczasz ok 20-30min. Wyjmujesz z doniczki, rozrywasz korzenie, tak by wydłubać jak najwięcej torfu i by korzenie móc rozłożyć płasko jak talerz. W miejsce sadzenia przekopujesz gotowe podłoże i sadzisz ciut wyżej, na leciutkiej górce. Podlewasz wodą deszczową. Ściółkujesz cienką warstwą liści i igliwia.
Asiu wpadłam się przywitać Ogródki działkowe są super, bo zadbane nie masz dookoła pól z chwastami i inne dziadostwa. Zazdraszczam szklarni, to takie moje chciejstwo Masz piękne duże drzewa można by się pokusić o nadanie im kształtu mistrzynią jest chyba Ola zobacz jakie ma cuda. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=2
Dziękuję Ci bardzo
Toszko, a dumałaś może nad obsadzeniem mojej alejki? Ja wstrzymuję się ze wszystkim i czekam na Twoje cenne rady
Moje różyczki czekają, aczkolwiek nie musza rosnąć przy alejce, albo wcale a może inny kolor?