Mąkę kupisz prawie wszędzie, nie ma w Biedronie, była kiedyś ale tylko na chwilę. Na 100% kupisz w Lidlu i Tesco.
Jak już zrobisz zakwas upiecz swój chleb , prościzna - ale długo trwa, bo najpierw trzeba zrobić z części zakwasu zaczyn, najlepiej wieczorem. Jak urośnie dodajesz mąka,wodę, ziarna i sól, wymieszać przełożyć do naczynia i pozostaje tylko czekać, aż wyrośnie (ok 6-7h)nie dłużej bo będzie za kwaśny. Swój chleb jest Pyszny Polecam
Witaj! Z rewizytą wpadłam Ja też zakwas robiłam i pod borówki dawałam i chlebek upiekłam będę zagladać bo dużo ciekawych tematów u Ciebie - idę trochę pozwiedzać u Ciebie.
Witam u siebie Agnieszko, rozgość się i zapraszam częściej
Wiecie jaka jestem z siebie dumna
Zaszłam w drodze do pracy do ogrodniczego sklepu, patrzę a tam takie piękne żurawki
I jeszcze gadały do mnie: KUP NAS.... KUP NAS... Myślę sobie, żurawki obowiązkowo mieć, ale ile kupić? 5, 10? Nie mam jeszcze żadnej, ale nie mam też pomysłu na obsadzenie wszystkich rabatek No i nie kupiłam, przeprosiłam żurawki i poszłam sobie
Prawda, że mam powód do dumy
Chyba dzisiaj wysadzę swoje róże z donic do gruntu, bo jakieś takie bardzo mizerne się zrobiły Tylko gdzie ja znajdę dla nich miejsce? Chyba wywalę jednoroczne...