Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

sylwik69 21:23, 15 lis 2017

Fajne mebelki zakupiłaś pięknie u Ciebie,klimatycznie i ciepło... moją uwagę zwróciła obudowa kominka,jeśli możesz szepnij słówko na jej temat...i szałwia,która u mnie także wciąż kwitnie fioletowo,tylko ponoć jednoroczna? spróbuję zebrać nasiona.A chwastami się nie przejmuj,mi też została skarpa do wypielenia
Johanka77 22:01, 15 lis 2017

sylwik69 napisał(a)
Fajne mebelki zakupiłaś pięknie u Ciebie,klimatycznie i ciepło... moją uwagę zwróciła obudowa kominka,jeśli możesz szepnij słówko na jej temat...i szałwia,która u mnie także wciąż kwitnie fioletowo,tylko ponoć jednoroczna? spróbuję zebrać nasiona.A chwastami się nie przejmuj,mi też została skarpa do wypielenia

Hej! Dziękuję!
Obudowa kominka to beton architektoniczny.
Tak wygląda w totalu. Obudowaliśmy nim też półkę pod telewizorem.

Szałwia podobno jednoroczna rzeczywiście. I definitywnie jesienna, jak się okazuje

Magleska 05:39, 16 lis 2017

Ten beton architektoniczny sami kładliscie ? To są płyty jak kafle ? Czy mokre się kładzie ? Nie znam się .....
Podoba mi się ,chciałabym swój kominek jakoś fajnie obłożyć ,ale mam już kamień wokół kominka i nie wiem czy o by nie odstawało nad kamieniem ......
Johanka77 07:22, 16 lis 2017

Magleska napisał(a)
Ten beton architektoniczny sami kładliscie ? To są płyty jak kafle ? Czy mokre się kładzie ? Nie znam się .....
Podoba mi się ,chciałabym swój kominek jakoś fajnie obłożyć ,ale mam już kamień wokół kominka i nie wiem czy o by nie odstawało nad kamieniem ......

Mój Mąż i jego dwóch kolegów zajmujących się budową kominków. Ciężkie są jak cholera. Płyty to są.
Nie wiem na co kładli, ale spytam.
Lulilaj 09:51, 16 lis 2017

Dawno mnie u Ciebie nie było ale nadrobiłam
Jesień cudna, klimatyczna .
Bąbki sweterkowe skradły moje serducho, czuć już w powietrzu zbliżające się Święta...

Pomysł z płytami betonowymi na kominek bardzo oryginalny.
My w lecie też odnawialiśmy swój i obłożyliśmy go betonem dekoracyjnym
DorKa 10:12, 16 lis 2017

Bardzo ładnie wygląda ten beton w moim guście mega. Ciężki beton i żywy ogień -super połączenie.
Mój eMus zabudował ścianę przy kominku drewnianymi kosteczkami więc na kominku nic już nie dam bo będzie za duża dyskoteka
ren133 11:59, 16 lis 2017

Widzę ciekawe tematy wnętrzarskie u Ciebie a le co sie dziwić o tej porze roku ogród tylko w week-end widzimy
Piękne rozplenice
Johanka77 13:21, 16 lis 2017

DorKa napisał(a)
Bardzo ładnie wygląda ten beton w moim guście mega. Ciężki beton i żywy ogień -super połączenie.
Mój eMus zabudował ścianę przy kominku drewnianymi kosteczkami więc na kominku nic już nie dam bo będzie za duża dyskoteka

Lulilaj napisał(a)

Pomysł z płytami betonowymi na kominek bardzo oryginalny.
My w lecie też odnawialiśmy swój i obłożyliśmy go betonem dekoracyjnym

Dziewczyny mój kominek ma już trzy lata. Był okupiony największymi nerwami, bo to nie taki beton, jak zamawialiśmy...
Dziś już się nam podoba, ale na początku szczerze go nienawidziliśmy...
Miał być porowaty - taki był na próbniku, a wyszedł jak płyty nagrobne...

Ale cieszę się, że Wam się podoba. Mi już też
Johanka77 13:23, 16 lis 2017

ren133 napisał(a)
Widzę ciekawe tematy wnętrzarskie u Ciebie a le co sie dziwić o tej porze roku ogród tylko w week-end widzimy
Piękne rozplenice

Dziękuję.
W temacie rozplenic. Czy wiąże się z nich snopki na zimę, tak jak z miskantów?
mrokasia 13:33, 16 lis 2017

Johanka77 napisał(a)

Dziękuję.
W temacie rozplenic. Czy wiąże się z nich snopki na zimę, tak jak z miskantów?

Podobno tak . Też będę wiązać .