Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 19:36, 03 wrz 2020

Kawa napisał(a)
mój rośnie w półcieniu
i faktycznie formę ma raczej wielopienną ale na przeciągu na rogu słonko od wchodu i daje radę

Cudny ten Twój klonik ale chyba jednak tam nie koniecznie by mi pasował,tak myślę. Dumam jeszcze
Margerytka40 19:40, 03 wrz 2020

TAR napisał(a)
mnie pasuje wersja 2

Dziś mnie cały dzień nie było w domu, teraz już ciemno się robi ale jutro muszę je sobie ustawić na miejscach i zobaczyć
Margerytka40 19:45, 03 wrz 2020

rozark napisał(a)
kiedy ty zmienisz nazwę wątku? twój ogród będzie przechodził generalny remont jeszcze raz?

O nie nie Reniu na drugi raz to ja się już nie piszę. Jeszcze troszkę do końca tych rewolucji zostało, druga część frontu i wjazd. Jak się uporam z tym to pomyślę nad nowym wątkiem może
rozark 08:45, 04 wrz 2020

Margerytka40 napisał(a)

O nie nie Reniu na drugi raz to ja się już nie piszę. Jeszcze troszkę do końca tych rewolucji zostało, druga część frontu i wjazd. Jak się uporam z tym to pomyślę nad nowym wątkiem może

no nie wiem czy to jest jeszcze remont
Margerytka40 11:20, 04 wrz 2020

rozark napisał(a)

no nie wiem czy to jest jeszcze remont

Musisz przyjechać i zobaczyć
Margerytka40 11:33, 04 wrz 2020

Decyzja drzewiasta podjęta. Wybrałam opcję z dwoma Flamingami i Eskiem. Może będzie pstrokato, na tę chwilę nie wydaje mi się żeby tak było. Te drzewa są w sporej odległości od siebie. Ta opcja jest dla mnie obecnie najłatwiejsza do zrealizowania i najmniej dająca pi kieszeni. Widziałam ostatnio w szkółce dość ładne Flamingo. Jadę dziś dokupić jednego i sadzę, raz kozie śmierć. To myślenie już mnie wykończyło
Magleska 12:21, 04 wrz 2020

bardzo dobra decyzja
ja mam 2 eski ,a pomiędzy nimi buka purpurea i mnie sie podoba tak
mrokasia 12:44, 04 wrz 2020

Też myślę, że będzie dobrze. Będą za daleko od siebie by było za pstrokato a z daleka to będą po prostu jasne plamy. Esk pomiędzy dwoma Flamingami to nie będzie szpaler ale jednak powielenie pewnego rytmu nasadzeń, który masz u siebie w ogrodzie.
Margerytka40 12:57, 04 wrz 2020

Magleska napisał(a)
bardzo dobra decyzja
ja mam 2 eski ,a pomiędzy nimi buka purpurea i mnie sie podoba tak

Też podobała mi się wersja z dwoma eskami i Crimson S. ale ze względu na konieczność rozjaśnienia trochę tego miejsca będą Flamingi. Bordowego koloru mam dość w ogrodzie a ten klon CS tylko jeszcze pogłębiał ponurość
Margerytka40 13:03, 04 wrz 2020

mrokasia napisał(a)
Też myślę, że będzie dobrze. Będą za daleko od siebie by było za pstrokato a z daleka to będą po prostu jasne plamy. Esk pomiędzy dwoma Flamingami to nie będzie szpaler ale jednak powielenie pewnego rytmu nasadzeń, który masz u siebie w ogrodzie.

Właśnie patrząc z odległości wcale nie będzie pstrokato a to o co mi chodziło najbardziej, czyli rozjaśnienie tego miejsca bliżej brzóz, będzie osiągnięte. No i nie muszę wywracać znów wszystkiego do góry nogami . Coś już zaczynam patrzeć by jak najmniej się narobić