Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 18:38, 12 mar 2021

Ania111 napisał(a)
Asia
Jakie piękne
I kwitnace
Cudo

Też mi się podobają

Agatorek napisał(a)

Półcień za rok będę jakiś miała .

A te z przesyłki.....cuda

Byle by nie miały totalnej patelni. Lubią rosnąć pod większymi krzewami np.

Kasya napisał(a)
alez ciemiernikow.... gdzie posadzisz ?

Że trzy chcę w donice a reszta na nowe rabaty. Mam takie wydaje się idealne dla nich miejsca
Margerytka40 18:44, 12 mar 2021

Magleska napisał(a)
Asia
śliczniutkie wszystkie
ja jeszcze nie kupiłam ,może jutro się wybiorę ,chyba ,że pogoda dopisze ,to raczej będę porządki kontynuować

rondo masz już wysprzątane na tip top

A gdzie tam wysprzątane. Tylko wycięte, jeszcze trzeba ścieżkę odkurzyć i wybrać większe resztki a albo pada albo wieje niemiłosiernie. Dziś nawet na chwilę wyszło słonko więc trochę przechowalnik zaczęłam ale mokro bardzo i robota taka mało przyjemna. Dobra i godzinka, dwie. Zawsze do przodu. Śpieszę się bo czeka następna praca z nowymi rabatami
MiluniaB 18:49, 12 mar 2021

Ładne ciemierniki Jak przekwitną to są ozdobne z liści do jesieni?
Wiolka5_7 18:57, 12 mar 2021

Ciemierniki od Z. też piękne
Kasya 19:11, 12 mar 2021

Miałam kilka razy w donicach a na jesieni szły do gruntu
Rosły im ogromniaste liście i niesamowicie wielka bryle korzeniowa
Margerytka40 20:10, 12 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Ładne ciemierniki Jak przekwitną to są ozdobne z liści do jesieni?

Miluś one w zasadzie są nawet zimozielone

Wiolka5_7 napisał(a)
Ciemierniki od Z. też piękne

Szczerze to myślałam, że będą trochę większe. Drogie. No ale rozumiem, bo to jednak z tych szlachetnych

Kasya napisał(a)
Miałam kilka razy w donicach a na jesieni szły do gruntu
Rosły im ogromniaste liście i niesamowicie wielka bryle korzeniowa

Może tak być. Najwyżej też wsadzę do gruntu. Na razie duuuże donice dla nich naszykuję
Roocika 20:44, 12 mar 2021

Ale ładne
jolanka 20:52, 12 mar 2021

W ubiegłym roku kupiłam w LM ciemierniki i czekam czy będą teraz kwitnąć. Te normalne, jasne, mają co roku grzyba i trzeba wycinać liście Zobaczę jak będą wyglądać (sztuk 3) ubiegłoroczne i dopiero wtedy ew. dokupię
Gruszka_na_w... 20:59, 12 mar 2021

jolanka napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam w LM ciemierniki i czekam czy będą teraz kwitnąć. Te normalne, jasne, mają co roku grzyba i trzeba wycinać liście Zobaczę jak będą wyglądać (sztuk 3) ubiegłoroczne i dopiero wtedy ew. dokupię

Te kolorowe ciemierniki chyba bardziej się nadają do donic niż do gruntu. Kwiaty będą bardziej widoczne. Te białe idealnie widać właśnie teraz na przedwiośniu, kiedy gleba jest łysa. Białe na ciemnym tle świeci z daleka. Te o ciemnych kwiatach często kiepsko widać na tle czarnego gruntu.
Ciekawa jestem realizacji nowych planów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:30, 12 mar 2021

Roocika napisał(a)
Ale ładne

jolanka napisał(a)

Te zwykłe białe też mam, dostałam sadzonki od Bogdzi. Coś jakoś późno w tym roku zaczynają. Może dlatego, że długo przetrzymałam kwiaty by się wysiały. Też zdarzają się plamy na liściach ale wytnę od czasu do czasu i jest ok. Chciałam zobaczyć jak z tymi odmianowymi. Też będę testować

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Te kolorowe ciemierniki chyba bardziej się nadają do donic niż do gruntu. Kwiaty będą bardziej widoczne. Te białe idealnie widać właśnie teraz na przedwiośniu, kiedy gleba jest łysa. Białe na ciemnym tle świeci z daleka. Te o ciemnych kwiatach często kiepsko widać na tle czarnego gruntu.
Ciekawa jestem realizacji nowych planów.

Też pomyślałam o donicach dla tych odmianowych. Ewentualnie może te kolorowe wśród białych, były by widoczne

Oj powiem Ci Haniu, że trochę mam jeszcze mętlik w głowie związany z nowymi miejscami do zrobienia ale to chyba dlatego, że jeszcze nic tam nie zrobione prócz przygotowania gleby. Jak wysieję trawiastą ścieżkę i wyznaczę na stałe rabaty mam nadzieję na natchnienie. Niby wiem co chcę a jak wyjdzie