Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

asiak 21:20, 18 kwi 2017

U mnie też zimnica, i też chcę ciepełka
Margerytka40 21:24, 18 kwi 2017

Jak patrzę za okno to mam ochotę wyprowadzić się do ciepłych krajów. Niby to żadna anomalia, przymrozki i śnieg w kwietniu ale i tak szlag mnie trafia
AnkaK 21:29, 18 kwi 2017

Spójrz na Accuweather - jedyna długoterminówka, której wierzę. Od 30 kwietnia - słońce i powyżej 20 stopni Dobrze, że wiosna powoli się rozkręca. No może ten śnieg to już przesada, ale wreszcie mamy typowo wiosenną aurę. Przyzwyczailiśmy się po prostu do anomalii, które były przez ostatnie lata - zimna, 3 dni wiosny i od razu upały po 30 stopni. Ja obstawiam, że zapowiadany na czwartek mróz to wcześniejsza Zośka, tak jak to było w zeszłym roku, a potem już ciepełko. Tymczasem ciepło macham
AnnaCh 21:36, 18 kwi 2017

Asia, dziś w pracy mówiłam do koleżanki, że wracam na Fuerteventurę na stałe Lato nie jest tam nie do wytrzymania, a w najzimniejszym styczniu kąpałam się w oceanie i ogrzewać nie trzeba Ceny w sklepach jak w Polsce, chyba normalnie zacznę o tym myśleć poważnie. Założę hodowlę kóz i opuncji

A co do AccuWeather Aniu, to ta prognoza od tego co mieliśmy na Fuercie rozbiegła się zupełnie, temperatury całkiem różnie, a i co do opadów się myliła. Sprawdzaliśmy ją często, bo to był styczeń i zależało nam na ładnej, ciepłej pogodzie, dzięki tej prognozie mieliśmy pół walizek polarów i ciepłych rzeczy, których nie użyliśmy Różnie z tymi prognozami bywa
W Polsce podobno prognoza na dłużej niż 2 dni, to jak wróżenie z fusów
Margerytka40 21:36, 18 kwi 2017

Ale to jeszcze 11 dni do 30 kwietnia . I jak tu wytrzymać? Jutro chyba pójdę podziałać w szklarni bo nie usiedzę w domu
Margerytka40 21:40, 18 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Asia, dziś w pracy mówiłam do koleżanki, że wracam na Fuerteventurę na stałe Lato nie jest tam nie do wytrzymania, a w najzimniejszym styczniu kąpałam się w oceanie i ogrzewać nie trzeba Ceny w sklepach jak w Polsce, chyba normalnie zacznę o tym myśleć poważnie. Założę hodowlę kóz i opuncji

A co do AccuWeather Aniu, to ta prognoza od tego co mieliśmy na Fuercie rozbiegła się zupełnie, temperatury całkiem różnie, a i co do opadów się myliła. Sprawdzaliśmy ją często, bo to był styczeń i zależało nam na ładnej, ciepłej pogodzie, dzięki tej prognozie mieliśmy pół walizek polarów i ciepłych rzeczy, których nie użyliśmy Różnie z tymi prognozami bywa
W Polsce podobno prognoza na dłużej niż 2 dni, to jak wróżenie z fusów

Fajnie by było na dwa domy czytaj ogrody. Łatwiej by było ominąć wstrętną zimę
AnkaK 21:40, 18 kwi 2017

Pewnie, że długoterminówki to jak wróżenie z kart, ale ja obserwuję ją uważnie przynajmniej od lutego i póki co mojej wsi się sprawdza. Przynajmniej uwierzmy jej teraz, że JUŻ za 11 dni będziemy grzebać w krótkich rękawkach
Margerytka40 21:46, 18 kwi 2017

Fajnie by było , majówka w końcu . Sezon grillowy trzeba rozpocząć a z gilem przy nosie kiepsko smakuje
AnnaCh 21:48, 18 kwi 2017

AnkaK napisał(a)
Przynajmniej uwierzmy jej teraz, że JUŻ za 11 dni będziemy grzebać w krótkich rękawkach
Nie mogę się doczekać
21:48, 18 kwi 2017
Jest zima, a zaraz będzie lato, szkoda, że nasze rośliny wciąż cierpią, bo nie przystosowane nadal to takich radykalnych zmian
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies