Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Gruszka_na_w... 19:58, 05 lis 2017

Przepiękny ten bodziszek. U mnie Variegatusy chciałyby zakwitnąć, ale nie zdążą.
Rozumiem Twoją wściekłość. Nie cierpię niesolidnych, nieterminowych wykonawców. Wrrr...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 08:00, 06 lis 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przepiękny ten bodziszek. U mnie Variegatusy chciałyby zakwitnąć, ale nie zdążą.
Rozumiem Twoją wściekłość. Nie cierpię niesolidnych, nieterminowych wykonawców. Wrrr...

Facet zawalił nam cały plan na weekend ale co zrobić.
Moje Variegatusy tegoroczne,lubię je bo takie jaśniutkie i rozjaśniają ciemniejsze miejsca.
Margerytka40 23:16, 06 lis 2017

Poradźcie mi,w jakiej odległości od ogrodzenia posadzić żywopłot z dereni sibrica? Pół metra wystarczy?
AnnaCh 23:24, 06 lis 2017

Nie mam pojęcia, ale macham do Ciebie pracusiu
makadamia 07:49, 07 lis 2017

a to ma być formowany żywopłot z tego derenia? jeśli tak, to 50 cm pewnie wystarczy.
jeśli derenie mają zostać w formie krzewów, to IMHO 50 cm to za mało. dałabym co najmniej 1 metr i sadziła w podwójnym rzędzie, na zakładkę.
Kawa 08:28, 07 lis 2017

Asia - śliczny ten bodziszek super się przebarwia
zazdraszczam ci planowania rodków, mnie korci chociaż jeden ....ale

szkoda że plany weekendowe się posypały, śnieg i u mnie był i zimno i mokro bleee
Margerytka40 08:42, 07 lis 2017

makadamia napisał(a)
a to ma być formowany żywopłot z tego derenia? jeśli tak, to 50 cm pewnie wystarczy.
jeśli derenie mają zostać w formie krzewów, to IMHO 50 cm to za mało. dałabym co najmniej 1 metr i sadziła w podwójnym rzędzie, na zakładkę.

Trochę go będę ciąć. Nie koniecznie chcę żeby mi potwory urosły. Poza tym cięty ładniej się wybarwia.
Margerytka40 08:46, 07 lis 2017

Kawa napisał(a)
Asia - śliczny ten bodziszek super się przebarwia
zazdraszczam ci planowania rodków, mnie korci chociaż jeden ....ale

szkoda że plany weekendowe się posypały, śnieg i u mnie był i zimno i mokro bleee

Kamilka na jednego rh szkoda zachodu,one i tak lepiej rosną jak jest ich więcej,w grupie. Na razie miejsce im szykuję i powiem Ci ,że roboty z tym ful. Żeby tylko chciały u mnie rosnąć
makadamia 08:52, 07 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)

Trochę go będę ciąć. Nie koniecznie chcę żeby mi potwory urosły. Poza tym cięty ładniej się wybarwia.

Właśnie o to mi chodzi: czy będziesz go ciąć w żywopłot, czy będziesz zostawiać te młode przyrosty.
Jeśli zostawiać, to 50 cm to moim zdaniem za mało.
Margerytka40 09:34, 07 lis 2017

Metr chyba będzie ok. Posadzę metr od ogrodzenia i co metr chyba. A jak na mijankę w dwóch rzędach to też co metr,ten drugi rząd w jakiej odległości? Nie chcę żeby bardzo szeroko było.