Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Anda 17:51, 12 lip 2018

Teraz widać to „szaleństwo”
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 17:51, 12 lip 2018

Kawa napisał(a)
Asia no ślicznie
a kocimiętka super wygląda przystrzyżona w takie kuleczki!
przyszły rok będzie szałowy!

Kocimiętka w tej odmianie jest super fajna i choć tak trochę na siłę ją tam dałam bo w pierwotnym planie miała być runianka to nie żałuję. Nawet niekwitnące kulki są fajne
Margerytka40 17:55, 12 lip 2018

Anda napisał(a)
Teraz widać to „szaleństwo”

Mirka 19:30, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Na to liczę,warunek jest jeden-muszę ją jeszcze przesadzić na docelowe miejsce ,żałuję że od razu tego nie zrobiłam jak dzieliłam ale nie wyrabiam z przygotowaniem miejsca.
Już teraz jej nie ruszaj. Wiosną przesadź jak jeszcze nie będzie oznak że rusza. Ja swoje Moudry wiosną tak przesadziłem i nawet nie odczuły zmiany miejscówki.
Mirka 19:36, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Kocimiętka w tej odmianie jest super fajna i choć tak trochę na siłę ją tam dałam bo w pierwotnym planie miała być runianka to nie żałuję. Nawet niekwitnące kulki są fajne
Jaka to odmiana kocimiętki?
Gruszka_na_w... 19:45, 12 lip 2018

mrokasia napisał(a)

U mnie też deszczowo. Jak wróciłam wieczorem do domu od razu miałam wrażenie, że rośliny jakieś takie jakby większe są i bardziej soczyste. Z drugiej strony wróciłam z podarowanymi roślinami z gołym korzeniem a jak tu sadzić kiedy leje...

Mam podobne odczucia. A jak sadzić? W sztormiaku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:50, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Polinko tu na pierwszym planie te kuleczki to nie szałwia a kocimiętka,też mi się w takim stadium podoba

Pięknie się zrobiło na froncie. Aż miło popatrzeć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 08:15, 13 lip 2018

Mirka napisał(a)
Już teraz jej nie ruszaj. Wiosną przesadź jak jeszcze nie będzie oznak że rusza. Ja swoje Moudry wiosną tak przesadziłem i nawet nie odczuły zmiany miejscówki.

Tak zrobię z tą rozplenicą,widzę że chyba dobrze zniosła dzielenie bo z dnia na dzień lepiej wygląda. Do zimy jeszcze daleko więc mam nadzieję ,że zdąży się ukorzenić porządnie.
Kocimiętka to Walker's Low,
Margerytka40 08:17, 13 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam podobne odczucia. A jak sadzić? W sztormiaku.

Ja nie raz już tak sadziłam
Margerytka40 08:23, 13 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pięknie się zrobiło na froncie. Aż miło popatrzeć.

Dziękuję Haniu,choć na to miejsce już fajnie się patrzy ,inne jeszcze wymagają dużych korekt ale powoli robi się inaczej

I kosmatka jeszcze raz,pomęczę Was jej fotkami ale nie kwitnie mi co roku więc nie mogę się nią nacieszyć . Po deszczu koroneczki bardziej się jeszcze widoczne zrobiły.