Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 12:24, 17 wrz 2018

U mnie dziś dzień zrywania darni. Muszę sporo jeszcze usunąć pod rabatę z hortkami a tak mi się staaaaaasznie nie chce
eVka 12:25, 17 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Piszą,że lubi lekko kwaśno,wilgotno . U mnie daje radę wszędzie

A słońce czy półceń?
eVka 12:39, 17 wrz 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Kupuj tą Molinię,ja ją uwielbiam.... będę jeszcze dzielic wiosną
Ona nie musi mieć bogatej gleby i mokro jak piszą w necie....moja podlana w upały może ze 4 razy jest piękna....im ma mniej wilgotno tym lepiej rośnie....

Kurcze, to extra, mam taką jedną sycha rabatkę, byłaby idealna a ona słońce lubi?
Margerytka40 12:40, 17 wrz 2018

effka napisał(a)

A słońce czy półceń?

Mam i w słońcu i w półcieniu i ta na słoneczku wygląda lepiej
Margerytka40 13:17, 17 wrz 2018

Czy jest sens sadzenia narcyzy recurvus w hakone? Jak myślicie? Zastanawiam się jak by się to czasowo zgrało tzn czy narcyzy zdążą zakwitnąć nim hakonki je zakryją
Margerytka40 08:24, 18 wrz 2018

Hmm,widzę że chyba nikt mi nie podpowie z tymi narcyzami. Chyba próbnie wsadzę na razie ,wiosną się okaże

Tymczasem próbny kawałek nowej rabaty.

Zrobiłam na kawałeczku na razie. Jutro znikną te iglaki w tle a będą szmaragdy,nie jutro ale niedługo
Anda 08:26, 18 wrz 2018

Fajne pole rozchodników będzie, a raczej juz jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 08:31, 18 wrz 2018

Anda napisał(a)
Fajne pole rozchodników będzie, a raczej juz jest

Pole będzie z 5×większe ,to próbka na skrawku bo musiałam sobie to trochę zwizualizować . Chyba będzie ok,oczywiście wiosną łany cebulowych kiedyś
makadamia 08:33, 18 wrz 2018

Jak kiedyś czytałam o molinii, to podobno lubi ubogie i kwaśne stanowiska i raczej słoneczne. I podobno nie lubi dzielenia i długo się po nim zbiera (przynajmniej odmiana moorhexe).

Narcyzy w hakone - jestem za

Pole rozchodnikowe super
Margerytka40 08:39, 18 wrz 2018

makadamia napisał(a)
Jak kiedyś czytałam o molinii, to podobno lubi ubogie i kwaśne stanowiska i raczej słoneczne. I podobno nie lubi dzielenia i długo się po nim zbiera (przynajmniej odmiana moorhexe).

Narcyzy w hakone - jestem za

Pole rozchodnikowe super

I to by się zgadzało,moja Moorhexe po dzieleniu obraz nędzy i rozpaczy,mam ochotę na eksmisję ale jeszcze dam jej szansę. Variegata szybko się zebrała.
Ostatnio mam fazę na te zwykłe narcyzy,na początek kupiłam 50 cebulek