Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

gobasia 16:15, 21 sty 2017

Widuję taki żywoplot z dereni jak jadę do miasta...czerwony z żóltym naprzemiennie ...bardzo ładnie wygląda zimą ,a latem zasłania Chociaż w zimie też jest przysłonione ,tak ażurowo...ale wygląda super
Margerytka40 16:16, 21 sty 2017

Bogdzia napisał(a)
Asiu czytam o planach i zmianach, wszystko mi się podoba ale nie ruszaj magnolii, jest juz duża i raczej nie przyjmie się w nowym miejscu. Pozdrówka.

Będę się starała Bożenko ,zobaczymy
Fajnie,że zaglądasz . To znaczy że wszystko w porządku. Bardzo się cieszę
Margerytka40 16:18, 21 sty 2017

gobasia napisał(a)
Widuję taki żywoplot z dereni jak jadę do miasta...czerwony z żóltym naprzemiennie ...bardzo ładnie wygląda zimą ,a latem zasłania Chociaż w zimie też jest przysłonione ,tak ażurowo...ale wygląda super

Basiu a możesz pstryknąć zdjęcie z ukrycia?
Margerytka40 16:21, 21 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Derenie sibirica, bo tych chyba myślisz, trzeba ciąć i to mocno, żeby młode pędy, bo tylko młode tak mają, były czerwone. Starsze brunatnieją i już nie ma tego efektu. Nie będą też czerwone jeśli nie dostaną dość słońca.

Nadałyby się za to na żywopłot, nawet troszkę formowany, derenie flaviramea (rozłogowe). Mają niezależnie od wieku jasno zielone gałęzie. Cięte wspaniale się zagęszczają.

Kasiu ,Ty jak zwykle jesteś skarbnicą wiedzy. Dziękuję
Margerytka40 16:38, 21 sty 2017

jolanka napisał(a)

Ja tez nie bardzo lubie tujowo więc mam zaplanowane mieszane rośliny. Tam gdzie silne wiatry niestety kilka tui, potem jakieś drzewa liściaste, np. grujecznik, czasami choiny kanadyjskie, świerki omorica. Derenie też ale pojedynczo, pomiędzy iglakami. Posadziłam tez od frontu pęcherznicę.
Mam sporo metrów do obsadzenia, więc kupuje i kupuję a końca nie widać

Ja tak namieszane mam na rabacie oddzielającą część warzywną od ogrodu. Kiedyś myślałam też o pęcherznicach
pestka56 16:41, 21 sty 2017

Derenie akurat mam i to sporo szukałam zdjęcia tych flaviramea i klops. One u mnie w takim miejscu, że tylko migaweczki na fotkach widać.
Margerytka40 16:43, 21 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Derenie akurat mam i to sporo szukałam zdjęcia tych flaviramea i klops. One u mnie w takim miejscu, że tylko migaweczki na fotkach widać.

Kasiu jak znajdziesz sposobność to popstrykaj .
pestka56 16:52, 21 sty 2017

Popstrykam ale przydałoby się ciut słońca, bo tak ponuro, że nawet jasna zieleń, prawie żólty wygląda byle jako.
Margerytka40 09:39, 23 sty 2017

U nas dziś piękne słoneczko i choć ja dziś lekko nie w formie bo z nosa mi leci i głowę mam jakąś wielką, to i tak jakoś miło i sympatycznie
anbu 10:09, 23 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
U nas dziś piękne słoneczko i choć ja dziś lekko nie w formie bo z nosa mi leci i głowę mam jakąś wielką, to i tak jakoś miło i sympatycznie

Hi hi to jest nas dwie, bo tez mam katar do pasa i głowę formatu A4
Ale wiosna tuż, tuż podobno